Az ír gázoló miatt hálásak Navracsicsnak

Vágólapra másolva!
Az ír igazságügy-miniszter megköszönte Navracsics Tibornak, hogy személyesen vállalt garanciát arra, hogy a leányfalui gázolót átszállíthatják majd Írországba.
Vágólapra másolva!

Alan Shatter ír igazságügy-miniszter megköszönte Navracsics Tibor garanciavállalását a Tobin-ügyben. A magyar közigazgatási és igazságügyi miniszter újságírói kérdésre válaszolva csütörtökön megerősítette a Magyar Nemzet erre vonatkozó értesülését Veszprémben, egy sportrendezvény előtt.

A miniszterelnök-helyettes elmondta: ír kollégája kijelölte azt a személyt, aki az ír minisztériumból kapcsolatot tart majd a magyar minisztériummal, valamint megköszönte neki, hogy személyesen vállalt garanciát arra, ha Francis Ciarán Tobin Magyarországon megkezdi büntetését, kérelme esetén Írországban folytathatja a szabadságvesztés letöltését. Navracsics Tibor szerint ezzel a végéhez közeledik a Tobin-ügy.

Francis Ciarán Tobint, aki 2000. április 9-én Leányfalun halálra gázolt két gyermeket, a magyar bíróság 2002-ben a távollétében három év fogházbüntetésre ítélte.