Vágólapra másolva!
Új edzője, a győri Tokár Krisztián szerint Douchev-Janics Natasa remek formában van, lelkileg motivált, így a válogatókon 200 és 500 méteren akár nyerhet is. A szakember a Digi Sport Reggeli Start című műsorában elmondta: Janics férjével közösen állítják össze a felkészülési tervet.

"Natasa kitűnő lelkiállapotban van, motivált, megnyugvást jelentett neki a magyar kajakos közegbe való visszatérés" - kezdte Tokár Krisztián ."Meglepett, hogy a szülés utáni második alapozást követően fizikailag mennyire erős. A szegedi világkupáról történő kihagyását megértjük, a válogatókon ott lesz, ahol a 200 és 500 méter egyesre koncentrálunk. Nyerhet szerintem, sőt akár még a csapathajók is beleférhetnek."

Fotó: Szabó Balázs [origo]

Janics új edzője szerint nem biztos, hogy a régi barátságnak szerepe volt a kiválasztásban. "Bár a kilencvenes évek végén Natasa hosszú hónapokat készült Győrben, akkor még versenyzőként én is edzettem vele: akkortól datálódik a jó viszonyunk, követte az edzői pályafutásomat is." Tokár szerint a bizalom fontos volt, de nem kevésbé a fiatal versenyzőinek kiváló eredményei. "És talán a habitusom is: ő is szeret beszélni, én is temperamentumos vagyok, ez közel hozott bennünket egymáshoz" - mondta az edzőválasztásról Tokár.

A szakember Janics férjének, Adrian Douchevnek a fiával is dolgozott együtt, ez is közrejátszhatott abban, hogy őt választották edzőnek. "Adrian tanácsadóm lesz. Szerintem nem lesz ebből két dudás egy csárdában-helyzet: jól kiegészítjük egymást, ráadásul nekem vannak ifjúsági versenyzőim is. Közösen alakítjuk ki a szakmai koncepciót, nem csak én tervezek. Összeillesztjük az én lányaimat és utánpótlás fiúcsapatomat Natasa felkészülésével. Amikor Janiccsal nem tudják tartani a lépést a lányok, rögvest képbe kerülnek majd a fiúk, ha már ők sem, marad a motorcsónak."