Vágólapra másolva!
Az elmúlt napok pozitív hangulata a Google részvényeinél is meghozták a várva várt fordulatot, bár az április 18-án közzétett gyorsjelentése is segítette az emelkedést. Kérdés, hogy csak egy átmeneti fellendülést látunk, vagy tényleg irányváltás történt. Mindenesetre mind technikailag, mind fundamentálisan minden adott a további emelkedéshez.
Vágólapra másolva!

Kifejezetten tetszetősnek tűnik a Google mind fundamentumok, mind a technikai elemzés szemszögéből. A rövidebb távú, napi grafikonon tisztán látszik, hogy a március elejétől lefelé tartó trend megtört, ezáltal vételi jelzést generált számunkra a részvény.

A Google árfolyama (dollár, napi grafikon)

Kicsit hosszabb időtávon, heti grafikonon nézve is töretlen, felfelé mutató trendet láthatunk. Mindemellett fundamentálisan vizsgálva is kijelenthetjük, hogy stabilan teljesít a vállalat, ahogy az Investor.hu hasábjain is beszámoltunk róla, hozza a tőle elvárt számokat, jele sincs megingásnak. Ez visszaköszön az elemzői ajánlásokból is, mivel a részvényt követő elemzők közel 70 százaléka vételre ajánlja a Google papírjait, a célárfolyam elemzői konszenzusa pedig 895 dolláros szint környékén húzódik.

A Google árfolyama (dollár, heti grafikon)

Összességében a Google stabil fundamentumokkal rendelkezik, technikai alapon pedig frissen kaptunk egy vételi jelzést. Jelen állás szerint minden adott lehet az új csúcsok eléréséhez, bár garancia semmire sincs, ezért soha ne feledjük a szigorú kockázatkezelés fontosságát.