Vágólapra másolva!
Peter Schmeichel, a ManUnited legendás kapusa kételkedik abban, hogy Alex Ferguson önként távozott a csapat edzői posztjáról. Vélhetően a tulajdonos Glazer család nem támogatta teljesen a 71 éves trénert.

Ferguson több mint 26 éve irányította a ManUnited edzéseit, az elmúlt években a visszavonulását firtató kérdésekre azt mondta, amíg az egészségi állapota engedi, marad. A lemondásakor viszont indoklásképpen csak annyit mondott: "Nem volt egy könnyű döntés, de úgy érzem, most jött el az ideje."

Schmeichelt nem elégítette ki a magyarázat: "Nyáron csípőműtétje lesz, de pusztán amiatt mondott volna le? Nem hiszem, hogy ez lenne az ok. Amíg meg nem magyarázza, miért mondott le, addig csak találgathatunk. Van valami, amit nem tudunk. Nem vonul vissza, csak hogy nyugdíjas legyen."

Hasonlóan gondolja David Meek újságíró, a Manchester Evening News korábbi tudósítója is: "Az eredeti forgatókönyv szerint még legalább egy szezonon át irányította volna a csapatot, csakhogy közben tartottak egy megbeszélését a tulajdonos Glazer-családdal, majd nem sokkal később úgy döntött, lemond."

Meek, aki egy ideig Ferguson rövid nyilatkozatait írta a MU programfüzetébe, hozzátette: "Nem gondolom, hogy erőszakkal kényszerítették ki a lemondását, de egy pillanatig sem hezitált, ha úgy érezte, hogy már nem állnak mögötte száz százalékig a tulajdonosok."