Éjfélig lehet feladni az adóbevallást

Vágólapra másolva!
Az adóhatóság azt kéri: ne ismétlődjön meg, ami tavaly, amikor 650 ezren késedelmesen adták be bevallásukat. A NAV megyei központi ügyfélszolgálatai kedden tovább tartanak nyitva.
Vágólapra másolva!

Négy és félmillió szja-bevallást vár a Nemzeti Adó- és Vámhivatal kedd éjfélig - írja az adóhatóság közleménye, amiben azt kérik: ne másoljuk a tavalyi évet, amikor 650 ezren késedelmesen adták be bevallásukat.

Szintén kedd éjfélig kell megfizetni a bevallásban megállapított pótlólagos kötelezettségeket. A személyi jövedelemadót a 10032000-06056353, az egészségügyi hozzájárulást a 10032000-06056212 számlaszámra kell befizetni vagy átutalni. Átutalás esetén a közlemények rovatban fel kell tüntetni az adózó adószámát vagy adóazonosító jelét. Postai befizetéshez csekket a NAV ügyfélszolgálatain lehet kérni.

A NAV megyei adóigazgatóságainak központi ügyfélszolgálatai hosszabbított nyitva tartással várják az adózókat - írja a közlemény. Ez idő alatt segítenek az ügyfélkapu megnyitásában, a bevallás elkészítésében, átveszik a bevallásokat, bankkártyával lehet fizetni, felvilágosítással szolgálnak, csekket adnak a befizetéshez.