A Vasemberen múlik a HTC sorsa

Vágólapra másolva!
Újabb küldetése akadt Vasembernek, akinek ezúttal nem a világot, hanem a tajvani HTC-t kellene megmentenie. Az okostelefon-gyártónak mindenképp elkél a segítség, hiszen piaci pozíciója alapján már csak a kilencedik számú szereplőnek számít az iparágban, ráadásul rekord alacsony első negyedéves profiton van túl a cég. A HTC megmentője a szuperhőst megtestesítő Robert Downey Jr. lehet, aki két évig lehet állítólag a társaság reklámarca. Ezzel párhuzamosan a Walt Disney részvényeseinek is meg van az okuk az örömre, ugyanis a színész aláírta szerződését a Bosszúállók 2. és 3. epizódjára is.
Vágólapra másolva!

Vasemberrel erősít a HTC

Új küldetést kapott Vasember, akinek ezúttal nem a Földet kell megmentenie, hanem az egyik legnagyobb okostelefon-gyártót, a HTC-t. A tajvani társaság ugyanis két éves globális marketingszerződést kötött a szuperhőst megtestesítő Robert Downey Jr.-ral - írja a Bloomberg két az ügyhöz közel álló forrásra hivatkozva. A hírt ugyanakkor még egyik fél sem erősítette meg, a HTC szóvivője nem kívánt információt szolgáltatni új marketing kampányukról.

A HTC-nek nagyon is elkél egy szuperhős segítsége, hiszen az elmúlt negyedévekben egyáltalán nem muzsikált túl fényesen. Az eladott okostelefonok terén már csak a 9. helyet foglalja el az IDC adatai szerint, miközben egy éve még az öt legnagyobb között foglalt helyet.

Hasonló teljesítményt mutathat be a tőzsdén is a tajvani okostelefon-gyártó, ugyanis a HTC árfolyama csaknem ötödére esett vissza 2011 áprilisa óta.

A HTC árfolyama (Tajvan)

Forrás: Origo

Legutóbbi negyedéves gyorsjelentésében rekord alacsony profitról számolt be a HTC, legfőképpen amiatt, hogy késett a legújabb zászlóshajónak szánt okostelefon, a One piacra dobása. Az első negyedéves nettó profit csaknem teljes egészében eltűnt az előző év azonos időszakához képest, a 85 millió tajvani dollárból (2,8 millió USD) még Robert Downey Jr. gázsiját sem tudná kiegyenlíteni a HTC. A színész a források szerint állítólag 12 millió dollárt tehet zsebre a kétéves HTC promócióért cserébe.

Forrás: [origo]

A Disney részvényesei is örülhetnek

Apropó, ha már Vasembernél tartunk, akkor a Walt Disney részvényeseinek is meg van az okuk az örömre, hiszen a szórakoztatóipari cég pénteken jelentette be, hogy újabb szerződést kötöttek Robert Downey Jr.-ral, aki így a Bosszúállók 2. és 3. epizódjában is szerepet kap. A Disney filmstúdiója, a Marvel már így is sokat nyert a színésszel, hiszen a két legsikeresebben debütáló filmjében, a Bosszúállókban és a Vasember 3-ban is főszerepe volt Downey-nak. Ráadásul előbbi film 1,5, míg utóbbi 1,2 milliárd dollár jegybevételt generált, amivel egyaránt az 5 legnagyobb értékesítést hozó film közé tartoznak.

Kérdéses, hogy a HTC-nek is sikerül majd ilyen jól profitálnia a reklámszerződésből, ugyanis a színész a kampányban nem Vasemberként, hanem Robert Downey Jr.-ként fog megjelenni.

Forrás: Origo