Megrohamozta a 300-at a forint

Vágólapra másolva!
Nagyot ugrott a forint árfolyama a megjelenő vegyes amerikai makroadatok után, az euróval szembeni jegyzések egészen 299,8 közelébe kerültek, ahonnan azonban valamelyest már visszább korrigált a hazai deviza. A publikált makroadatok eredőjeként az EURUSD árfolyam is hevesen reagált, egészen 1,32 közelébe zuhant a 1,33 környékéről.Egy kisebb visszaesés után a forint ismét megrohamozta a 300-as szintet az euróval szemben, ami még egyelőre kitart.
Vágólapra másolva!

16:40 - Nem tágít a 300-tól a forint

A 299,8-as szintet ismét megrohamozta az euró-forint árfolyama, így egyre nagyobb az esély a lélektani szint áttörésére. A nemzetközi hangulat kora délután egyre rosszabb lett, ezáltal a forint sem tudta kivonni magát a gyengülő trend alól. De nemcsak a forint, hanem a magyar piac is komolyabb esésbe kezdett, 1,5 százalékos mínuszban jár már a BUX, melyet leginkább a 3,5 százalékot eső OTP húz le.

EURHUF napon belüli grafikon

forrás: Investor.hu

15:15 - Ugrik a forint

Ma sokáig csak minimális mozgást mutatott a forint, de a fél háromkor érkező amerikai makroadatok után hirtelen nagyobbat ugrott a hazai deviza árfolyama is az euróval szemben, megérintve a 299-8-as szintet is, onnan azonban valamelyet azért visszább ereskedett. A megjelent adatok eredőjeként a dollár erősödéssel reagált, az EURUSD 1,33-ról 1,32 közeléig szúrt le.

A dollár/forint árfolyam még nagyobbat szökkent, reggel még 225 forintot kellett adni egy zöldhasúért, fél három után viszont már 226,5-ig ugrott a kerszetárfolyam, a CHFHUF árfolyama pedig 241 fölé nyúlt.

EURHUF napon belüli grafikon

Forrás: investor.hu

Az amerikai fogyasztói árindex az elemzői konszenzusnak megfelelően alakult, míg a New York körzeti feldolgozóipari index 8,2 pontra esett az előző hónap 9,5-ös értékéről, de a nulla feletti szám még továbbra is bővülést jelent. A heti friss munkanélküli segélykérelmek száma pedig 15 ezerrel 320 ezerre esett, ami 2007 októbere óta a legalacsonyabb szám, és jobb, mint amire az elemzők számítottak.

A vegyes adatokat inkább negatívan értelmezték a befektetők, hiszen a 10 éves amerikai államkötvényhozam is újból emelkedik, valamint a határidős részvényindexek is nagyobb mínuszokba csúsztak, ráadásul a dollár az euróval szemben masszívan zuhanni kezdett.

EUR/USD árfolyam

Forrás: investor.hu