Még nagyobb lett Baranya gigászi iparvállalata

Vágólapra másolva!
Új üzemcsarnokkal bővült a a dohányipari berendezésekkel és alkatrészekkel foglalkozó Hauni gyártóbázisa Pécsen.
Vágólapra másolva!

Átadták pénteken a dohányipari berendezések és alkatrészek előállításával foglalkozó Hauni Hungaria Gépgyártó Kft. másfél milliárd forintból épült új, 4200 négyzetméteres üzemcsarnokát Pécsen. A gyártócsarnokot saját forrásból építtette fel a cég, a munkahelyek megtartásáért pedig fejlesztési adókedvezményt kap.

Páva Zsolt, Pécs fideszes polgármestere arról szólt, hogy bár a Baranya megye legnagyobb ipari termelő vállalataként számon tartott Hauni Hungaria fejlődése komoly siker, a cégnek otthont adó város továbbra is elkeseredett küzdelmet folytat gazdaságának élénkítéséért, a szén- és uránbányászat idején betöltött pozíciójának visszaszerzéséért.

A polgármester beszélt arról, hogy az önkormányzat erősíti kapcsolatát a vállalkozásokkal. A csődbe ment Elcoteq gyártóbázisán már a Flextronics és a Jabil termel, és a cégek betelepülését előmozdítandó, a közelmúltban megkezdődött a Déli Ipari Park közművesítése.

Jakabucz Ildikó, a Hauni Hungaria ügyvezetője emlékeztetett arra, hogy a Hauni Hungaria a német Hauni AG magyarországi leányvállalataként jött létre, és 10 ezer négyzetméteren, 210 dolgozóval kezdte meg a termelést 1994-ben, miután megvásárolta a Sopianae Gépgyár csarnokait és gépeit. A kft. gyártócsarnokainak összterülete ma 45 ezer négyzetméter. Az ezer dolgozó közül 200-250 az utóbbi két évben nyert felvételt, és még további 200 kölcsönzött alkalmazottnak is munkát adnak. A beszállító partnereik száma meghaladja a százat.

Jürgen Spykman, a Hauni AG igazgatóságának tagja arról szólt, a Hauni Hungaria telephelye elérte a beépíthetőség határát, a cég sikerei és a kiváló magyar-német kapcsolatok miatt azonban tervezik az üzemi terület növelését.