Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Évi 12 000 kilométerig nem éri meg autót venni: itt a carsharing

Vágólapra másolva!
Tíz autóval indított megosztásra alapuló gépjármű-szolgáltatást, vagyis carsharinget az egyebek mellett gépjármű-bérbeadással foglalkozó Avalon Kft.
Vágólapra másolva!

A szolgáltatás, amely már mintegy húsz európai országban működik sikerrel kombinálja a gépkocsihasználat és a tömegközlekedés előnyeit. A modellben a jármű tulajdonosai megosztják a fenntartási költségeket, cserébe alkalmazkodnak egymáshoz a használat során. Az Avalon az új szolgáltatást az Opellel együttműködve indította el.

Az új rendszerben egyelőre 10 autó fog részt venni, amikhez egy felvevő- és leadóhelyen, az Infoparkban lehet majd hozzáférni. A mostani tervek szerint a felvevőhelyek száma további irodaházak bevonásával még az idén 5-6-ra emelkedik majd.

12 ezer kilométerig jók vagyunk

A szolgáltatás igénybe vétele előzetes regisztrációhoz kötött. Az árazást úgy alakítják ki, hogy évi 10-12 ezer kilométerig gazdaságosabb legyen, mint ha az ügyfél saját tulajdonú autót használna.

Az egyszeri regisztráció 9 900 forintba kerül, a szolgáltatás alapdíja pedig 1 290 forint havonta. A fenti költségek után egy gépjármű egynapos bérleti díja - kategóriától függően - 7 860 és 18 420 forint között változik.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről