Még a hidegfront miatt sem hűl le igazán az idő

Vágólapra másolva!
Jókora ciklon alakítja szinte egész Európa időjárását. Frontrendszere szerdán kelet felé mozog, és hidegfrontja eléri a Kárpát-medencét is.
Vágólapra másolva!

Köd képződhet szerdára virradó éjszakán a szélvédett, gyengén felhős helyeken, főleg a Tiszántúlon. Nagy területre kiterjedő, tartós sűrű köd nem valószínű. Hajnalra 8 és 13 Celsius-fok közé csökken a hőmérséklet.

Szerdán délelőtt feloszlik a köd keleten, nyugaton és északon többnyire erősen felhős lesz az ég. Helyenként kisebb eső, zápor hullhat, a felhők délután-estefelé szakadoznak fel majd. A Dunántúlon és a a Duna-Tisza közén többször meg is erősödik az északira, északnyugatira forduló szél.

Délen, délkeleten viszont változó felhőzetre lehet számítani, több-kevesebb napsütéssel. A legtöbbet délkeleten süt a nap; részletekért nézze meg felhőzeti térképünket!

Többnyire 15 és 20 fok közé melegszik a levegő, de északnyugaton 13-14, délkeleten pedig 21, 22 fokot is mérhetnek. A hidegfront tehát nem hoz számottevő csapadékot, csupán annyi a hatása, hogy már nem lesz szeptemberi meleg délben és délután, vagyis több fokkal mérséklődik a nappali felmelegedés.