Vágólapra másolva!
Nagy felháborodást okozott Svédországban, hogy a férfi futballcsapat új csúcstartója, a 146-szoros válogatott Anders Svensson új kocsit kapott az év végi gálán, míg a női rekorder üres kézzel távozott.

Svensson nemrég előzte meg a korábbi rekordert, a válogatottban 143 alkalommal védő Thomas Ravellit, és a csúcsdöntésért egy vadonatúj Volvót kapott a svéd szövetségtől.

A gálán ott volt a női csúcstartó is, a 187-szeres válogatott Therese Sjögran, aki tagja volt az idén hazai pályán Eb-elődöntőt játszó csapatnak. Sjögran üres kézzel távozott az eseményről, ami több csapattársát is feldühítette, majd később tévénézők és szurkolók is nehezményezték, hogy az országban, ahol nagyon figyelnek arra, hogy a nők és a férfiak egyenlő elbírálásban részesüljenek, ezúttal különbséget tettek a két nem között.

A svéd szövetség elismerte a hibáját, és azzal magyarázta az egyoldalú kitüntetést, hogy Svensson legkésőbb a jövő évi vébé után visszavonul - igaz, ehhez csapatának még ki is kell harcolnia a részvételt a portugálok elleni pótselejtezőn -, míg Sjögran nem tervez hasonlót.

"Talán jobban és egyértelműbben kommunikálhattuk volna az esetet" - mea cuplázott Karl-Erik Nilsson, a szövetség elnöke. Sjögran azt mondta, nem az bántotta, hogy Svensson kocsit kapott, hanem az, ahogy az egész szituációt kezelték. "Ha őt kitüntették, akkor engem is ki kellett volna" - nyilatkozta a csalódott női csúcstartó.