Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Örökre börtönbe zárják az öcsödi darabolós gyilkost

Vágólapra másolva!
A létező legszigorúbb büntetést, életfogytig tartó szabadságvesztést szabott ki a bíróság arra a férfira, aki fiatalkorú társával együtt két férfit megkínzott, megerőszakolt és megölt, majd öcsödi házuk kemencéjében elégették őket. A gyilkosságok idején még fiatalkorú társa 20 év börtönt kapott.
Vágólapra másolva!

Tényleges életfogytiglani fegyházbüntetést szabott ki szerdán jogerősen a Debreceni Ítélőtábla arra a férfira, aki 2010-ben társával meggyilkolt két férfit, majd holttestüket kemencében elégette a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Öcsödön.

Az első- és másodrendű vádlottat emberölésben, szemérem elleni erőszakban és más bűncselekményekben találták bűnösnek. A másodrendű vádlott 20 év, fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztést kapott, ő a gyilkosságok elkövetésekor csak 17 éves volt.

Ebben a házban történtek a gyilkosságok Fotó: Tuba Zoltán [origo]

A két homoszexuális férfi 2010 májusában és októberében elcsalt egy-egy férfit a fiatalkorú másodrendű vádlott otthonába. Mindkettőjüket megölték, egyiküket megerőszakolták, majd a kemencében elégették a holttestüket.

A két férfit 2011 januárban vette őrizetbe a rendőrség Öcsödön, a Széchenyi utcában álló házukban. Akkor még csak azzal gyanúsították őket, hogy megöltek és feldaraboltak egy 2010 októberében eltűnt, 17 éves kunszentmártoni fiút. A rendőrség az után gyanúsította meg a két férfit, hogy elraboltak egy fiatal lányt is, aki el tudott szökni tőlük. A helyiek és az elrabolt lány szülei a két férfi őrizetbe vétele után azt mondták az [origo]-nak, megdöbbentek a gyanúsításon, mert a két őrizetbe vett férfit csendes, rendes embernek ismerték. Az akkor készült riportunkat itt olvashatja.

Az ügyet a szexuális részletek, a kiskorú sértettek és a fiatalkorú vádlott érdekei miatt zárt ajtók mögött tárgyalta a bíróság. Az első tárgyalásokon csak az idősebb férfi tett vallomást, és tagadta a bűncselekmények elkövetését.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről