Vágólapra másolva!
Az FTC nőikézilabda-csapata hiába tartotta a lépést 45 percen át a Podgorica otthonában, végül súlyos vereséggel esett ki a Bajnokok Ligájából. A montenegrói csapat a középdöntőben folytatja, a Fradi csoportharmadikként a KEK-be kerül át.

Élő közvetítés

Női BL, B csoport, 6. (utolsó) forduló:
Buducsnoszt Podgorica (montenegrói) - FTC-Rail Cargo Hungaria 29-21 (15-14)

Mindkét csapat hat ponttal várta az utolsó kört, mivel az első meccsen a Fradi legyőzte a Podgoricát, idegenben egy döntetlennel is megszerezhette volna a középdöntőt érő második helyet.

A Moracsa Csarnok ötezres közönsége előtt felváltva vezettek a csapatok, kétgólos különbség egyetlen alkalommal sem alakult ki. A magyar kapuban a fehérorosz Abramovics jó védésekkel tartotta a csapatát, míg a hazaiaknál a csereként beállt horvát Zderic gyorsan elkapta a fonalat.

A szünetben 15-14-et mutatott az eredményjelző, aztán a hazaiak a folytatásban megléptek (21-18), a vendégeket a csereként beállt Steinbach góljai még egyszer felrázták (21-20), ám utána már csak egy csapat volt a pályán.

A hazai kapuban Zderic mindent védett, a vendégek pedig rövid idő alatt öt kapufát lőttek. A másik oldalon sajnos a szünet után elmaradt a jó kapusteljesítmény, se Abramovics, se Szikora sem tudott maradandót nyújtani.

A hazaiak öt emberelőnyt is kaptak, a magyar csapat viszont egyszer sem játszhatott előnyben a kőkeményen védekező Podgorica ellen. Ezzel együtt nem a bírók, sokkal inkább a kapusok közötti különbség döntötte el a csatát.

A végén szétesett az FTC játéka, így nyolcgólos vereséggel jött le a pályáról. A magyar csapat harmadik lett a csoportban, és a KEK-ben folytatja.

A csoport másik mérkőzésén:
Midtjylland (dán) - Lublin (lengyel) 37-26 (20-13)
A végeredmény:
1. Midtjylland 10 pont, 2. Buducsnoszt Podgorica 8, 3. Ferencváros 6, 4. Lublin 0

A csoport:
Thüringer HC (német)-Hypo NÖ (osztrák) 34-25 (17-11)
szombaton játszották:
Győri Audi ETO KC - Baia Mare (román) 28-26 (14-14)
A végeredmény:
1. Győri Audi ETO 12 pont, 2. Thüringer HC 4 (159-165), 3. Hypo NÖ 4 (149-170), 4. Baia Mare 4 (140-162)

A csoportokból az első két helyezett a középdöntőbe jutott, a harmadik helyezettek átkerültek a KEK nyolcaddöntőjébe.

A sorsolást kedden rendezik Bécsben.