Kártérítést akarnak a bajai videóügy szereplői

Vágólapra másolva!
Nincs állásuk, és kiközösítették őket, mióta megjelent a videó.
Vágólapra másolva!

Állásuk elvesztése miatt kártérítést követel az MSZP-től és a HVG.hu-tól a bajai videóhamisítási ügyben szereplő Kőrös Gusztáv és hat társa. Ha a követelésnek nem tesznek eleget, akkor beperlik a szocialistákat és a portált – írja a csütörtöki Magyar Nemzet online oldala.

Bárándy György, aki Kőrös Gusztáv és társai jogi képviselője, a lapnak elmondta, Kőrösék szerint csapdába csalták és kihasználták őket, mert bár közreműködtek a videó elkészítésében, mindezt olyan felkérésre tették, hogy bemutassák: milyen trükköket alkalmaznak a választási csalások során, és hogy ilyen trükköknek nehogy eszközei legyenek a romák.

A felkéréskor ráadásul arról volt szól, hogy a videó nem kerül a nyilvánosság elé. Amióta viszont a botrány kirobbant, Kőrösék elveszítették állásukat, és kiközösítik őket, ez a kártérítés oka. Annak mértékéről azonban Bárándy György egyelőre nem kívánt beszélni.

Az állítólagos bajai választási csalásról szóló videót először a Hvg.hu közölte. Ezen az látszik, hogy egy közvetítő 200 ezer forintot ad át néhány helyi férfinak, és további pénzt meg tűzifát ígér nekik, ha ők és családtagjaik is a Fideszre szavaznak a bajai időközi választáson. A köztévé híradójában névtelen rendőrségi forrásokra hivatkozva azt mondták, hogy manipulált a Hvg.hu által közzétett felvétel, ezt később a rendőrség is megerősítette. Az ügyről szóló összes cikkünket elolvashatja itt.