Vágólapra másolva!
A térdsérüléssel bajlódó Ancsin Gábor helyére Zdolik Bencét cserélte be a magyar férfikézilabda-válogatott az Ausztria elleni utolsó Európa-bajnoki középdöntő-mérkőzésre.

"Mivel reggel kilenc óráig be kellett jelenteni a cserét az EHF-nél, ezért gyors döntést kellett hoznunk Ancsin Gábor reggeli orvosi vizsgálatát követően" – mondta el Mocsai Lajos szövetségi kapitány.

"Mivel a játékos szúró fájdalmat érez, ezért Zdolik Bencét neveztük a helyére, akinek a bevetését egyébként is terveztük a torna folyamán. Ancsin Gábor kiesésével jobbátlövő poszton Mocsai Tamás mellett Gulyás Péter lehet az alternatívánk, illetve a kétirányítós játék, azonban a poszt megoldását nagyban befolyásolja a védekezés hatékonyságának fenntartása".

"Ancsin Gábor állapota jelentősen javult, de a szerda reggeli vizsgálat során a térdére felhelyezett speciális bandázs viselése mellett is a kitámasztó mozdulatoknál fájdalmat érzett - mondta el dr. Erdélyi Gábor csapatorvos, hozzátéve, hogy jobbnak látják, ha nem kockáztatnak.

A magyar válogatott abban az esetben végezhet a csoport harmadik helyén és játszhat az ötödik helyért, ha győz, az izlandi csapat pedig úgy kap ki a dánoktól, hogy a Mocsai-csapatnak lesz jobb a gólkülönbsége. Az izlandiaknak jelenleg plusz három, a magyaroknak pedig mínusz öt a gólkülönbségük.