Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Még mindig gépek tartják életben Lais Souza brazil síakrobatát, aki egy héttel az olimpia előtt szenvedett súlyos balesetet az egyesült államokbeli Park Cityben. Kezelőorvosa, Antonio Marttos szerint a sportoló az életéért harcol.

Január 29-én súlyos sérülése szenvedett Lais Souza, a brazilok síakrobatája, aki tornászként 2004-ben és 2008-ban szerepelt nyári olimpián, de idén a szocsi olimpián is rajthoz állhatott volna. A 25 éves versenyző az egyesült államokbeli Park Cityben bukott nagyot, akkor még azt írták a hírügynökségek, hogy ugyan sem karját, sem lábát nem tudja mozgatni és a légzését gépek segítik, de van esélye a felépülésre.

Kezelőorvosa, Antonio Marttos az AP hírügynökségnek szombaton azt mondta, a sportoló állapotában egyelőre semmilyen változás nem állt be

"Azt mondanám, hogy most az életéért harcol” - nyilatkozta Marttos. "A gerincsérülés miatt lebénult, még mindig gépek segítségével eszik és lélegzik. Ha képes lenne az önálló lélegzésre, az nagy lépést jelentene számára az életminősége szempontjából.”

Az orvos hozzátette, a hasonló balesetek kilencven százaléka halállal végződik: "Ő viszont fiatal és erős, ezért sokkal jobbak a túlélési esélyei."

Mindent egy helyen az Eb-ről