Visszatér a helyes útra a Peugeot

Peugeot napi grafikon (Párizs)
Vágólapra másolva!
Nyereséges volt az idei első két hónapban a Peugeot Európában – mondta el az autógyártó áprilisban hivatalba lépő következő vezérigazgatója a genfi autóshow-n.
Vágólapra másolva!
  • Philippe Varin leendő vezérigazgató szerint idén eddig nyereséges volt a Peugeot európai működése - írja a Marketwatch.
  • Philippe Varin kijelentette, ez a magára találó európai autópiacnak köszönhető, azonban még rengeteg teendőjük van, hogy a jövőben is meg tudják őrizni profitabilitásukat. Ezen túl ki kell javítani azokat a hibákat is, melyek szerepet játszottak a cég tavaly összeszedett 2,32 milliárd eurós veszteségében Európában.
  • Ahelyett, hogy azon aggódunk, hogy miként adjunk el több autót nagy veszteségekkel, inkább azon kellene dolgoznunk, hogy kijavítsuk az alapvető hibáinkat. Ha ez megvan, akkor az elvezethet a hosszútávú nyereséges működéshez is - tette hozzá Varin.
  • A leendő új vezér nagy reményeket fűz a Peugeot új modelljeihez is, mely az európai autópiac további javulásával tartósan hozzásegítheti az autógyártót a nyereségesség fenntartásához. A jelenlegi vezérigazgató tegnap szintén optimista nyilatkozatot fogalmazott meg, és szerinte legkésőbb 2016-ban már pozitív lehet a cég szabad készpénzáramlása.
  • A Peugeot részvényei ma 3,3 százalékos pluszban mozognak a piacokon uralkodó jó hangulatban.
Peugeot napi grafikon (Párizs) Forrás: Bloomberg, Investor.hu