Női mellek, rummal és citrommal - nyolc magyar videoklip

Paddy and the Rats
Vágólapra másolva!
Jamaicán részegeskedik a PASO, Martinovics Dorináért zombi áll bosszút, rengeteg minden a női mellről, és még sok minden más. Az utóbbi hetek magyar klipterméséből szerepeljen most itt nyolc.
Vágólapra másolva!

PASO: Rum Sweet Rum

Az együttes a legújabb klipjét Jamaicában forgatta - na jó, legalábbis az első részét. Krsa és az Irie Maffia-tag Élő Márton jártak a karibi országban, és ha már ott voltak, forgattak is egy keveset, mint ahogy az uruguayi utazásuk is meg van örökítve pár kockán. A részeges videó második részét viszont már Budapesten forgatták, ahol Sena (valójában Élő felesége) alakítja Krsa házsártos feleségét.

Paddy and the Rats: Ghost From the Barrow

A legnépszerűbb hazai ír folk-punk együttes a Suzuki által támogatott viaDal klipversenyen nyerte a lehetőséget, hogy klipet forgasson ehhez a számhoz, és mindjárt fel is használták a Borgiák sorozat etyeki díszleteit. A tagokon kívül ráadásul szerepel a színésznő Martinovics Dorina is, igaz, őt sajnos hamar felkötik, de szerencsére a párja zombiként visszatér, és szörnyű bosszút áll gyilkosain.

Csakazértis: Szakíts szét!

A "modern, bulizós, ugrálós rockzenében" utazó zenekar ősszel a Fish! és a Depresszió társaságában turnézott, és akkor forgatták a Szakíts szét! klipjét, terpeszes gitárszólókkal, headbangeléssel és az elmaradhatatlan koncertek közötti ökörködéssel.

Naked Truckers: Big Boobs

Már tavaly is volt egy jól sikerült klipje ennek a garázs-rockabilly zenekarnak, és most itt a következő, melyet az elsőhöz hasonlóan Rónai Domonkos rendezett. Akárcsak a szám szövege, maga a klip is a női mellekről szól, de nem csak úgy magában, hanem ügyes asszociációkkal is. De azért még így is korhatáros.

IFA: Edina

A tatabányai IFA trió tagjai nem is tagadják, hogy zenéjükre az új hullám és azon belül is elsősorban a KFT zenekar volt hatással, és ez az Edina című számukból is hamar kiderül. A dal a mai mezőnyben egyébként egész egyedi, a klipről ez már nem mondható el, készíthette volna egy tetszőleges modern rockot játszó, lakótelepi zenekar is, ettől függetlenül sok sikert az IFA-nak!

The Hostages Went Home: Biting Yellow

Erről az együttesről itt már írtunk, és akkor azt is elárultuk, hogy progresszív-posztrock zenekarnak tartják magukat, noha nem áll messze a sima alternatív rocktól sem. Első klipjük most készült el, ebben a tagok és gyerekkori alteregóik harapnak citromba: utóbbiaknak nem ízlik, viszont a felnőttek már sajnos elfogadja azt is, ami egyébként nem jó. A kisoroszi Duna-parton forgatott klipben a citrom szimbolikus jellegét az is hangsúlyozza, hogy valójában nem is citromok azok!

Lynd: Lost and Found

Na, mit csináljunk szakítás után? Hát alap, hogy jól bezabálunk, méghozzá kizárólag streetfoodból! Legalábbis Kiszner Linda, a triphopos-rockos Lynd zenekar énekesnője erre esküszik, és a klipjében is hamburgerbe, giroszba és pizzaszeletbe fojtja bánatát, miközben a kutyájával végigvonul a városon. Még szerencse, hogy a Duna-parton jön a fordulat!

Zaphod: Pardon

Ez az alternatív rockzenekar már öt éve létezik, többször is átalakult, és volt olyan száma, amelyet játszottak a rádiók. A Pardon klipje leginkább performansz videó, melyet néha megszakítanak jelenetek, melyekben az énekesnő statiszták között sodródik az élettel, még szerencse, hogy néha felállhat a színpadra, ott ugyanis mindjárt barátságosabb benyomást kelt.