Szigetvári: 100 ezer eurót kért a visszalépésért az Együtt 2014

Vágólapra másolva!
Hajlandó lett volna az Együtt 2014 párt visszalépni a választásokon, ha Bajnai Gordonék decemberben adnak nekik 100 ezer eurót - állítja Szigetvári Viktor, az Együtt-PM társelnöke. Szigetvári az ATV-nek azt mondta, hogy mivel kiröhögte az ajánlatot, elindult a választáson az Együtt 2014, amelynek semmi köze a baloldali szövetséghez és Bajnaihoz. Tiner György, az Együtt 2014 elnöke nem emlékszik semmilyen találkozóra és ajánlatra.
Vágólapra másolva!

A héten eldőlt, hogy országos listát tud állítani az Együtt 2014 párt, amelynek nincs köze Bajnai Gordonhoz és a baloldali pártok szövetségéhez. Tavaly nyáron derült ki, hogy az Együtt 2014 párt nevét nem tudják felvenni Bajnaiék, mert az már foglalt.

A párt elnöke Tiner György, egykori szocialista önkormányzati képviselő, alelnöke pedig Bódás Bianka a Szociáldemokraták akkori szóvivője már 2012 novemberében lefoglalta a nevet, amikor Bajnai még nem pártalapítást, hanem csak egy mozgalom elindítását tervezte. Bajnaiék neve ezután Együtt-Korszakváltók Pártja lett, de azért kellemetlen nekik, hogy az Együtt 2014 is elindult a választásokon, mert a kevésbé tájékozott szavazó összekeverheti a két szervezetet.

Szigetvári Viktor, az Együtt-PM társelnöke azt mondta most az ATV-nek, hogy ha pénzt adnak az Együtt 2014-nek, nem indulnak el a választásokon. Szigetvári szerint decemberben véletlenül futott össze a Széll Kálmán téren Tiner Györggyel, aki 100 ezer eurót (nagyjából 30 millió forintot) kért a visszalépésért cserébe. "Azt a javaslatot foglamazta meg, hogy fizessen neki a mi pártunk 100 ezer eurót, és a dolog lezártnak tekinthető" - mondta Szigetvári, aki visszautasította az ajánlatot.

Tiner György az ATV-nek azt mondta, nem emlékszik semmilyen találkozóra, és arra főleg nem, hogy pénzt kért volna Bajnaiéktól. Tiner azt ígérte, jogi lépéseket tesz a nyilatkozat miatt.