Széttépték a magyar tőzsdét

Vágólapra másolva!
Valósággal felrobbant ma a magyar tőzsde, miután a Richter és az OTP óriásit menetelt, és szinte minden nagyobb papír emelkedéssel tudott zárni. A BUX 3,92 százalékot erősödött, amire másfél éve nem volt példa.
Vágólapra másolva!
  • Az OTP 3 800 forinton zárt, 4,9 százalékos plusszal. Hiába tett közzé viszonylag nehezen értékelhető állásfoglalást ma reggel az Alkotmánybíróság a devizahitelesekkel kapcsolatban, ez csak rövid ideig okozott zuhanást. 3 610 forintról magára talált az OTP, és óriásig menetelt.
  • A Richter 3 640 forintig jutott ma 5,9 százalékos emelkedése után, korrigálva ezzel az elmúlt hetek igen drámai esését. Fontosabb hír nem érkezett a Richterrel kapcsolatban, ráadásul csak 1,74 milliárd forintos volt a forgalom, ami még a 30 napos átlagforgalmat sem éri el.
  • A többi részvény szintén jól szerepelt. Az FHB 9,2 százalékot tudott erősödni, míg a Mol és a Magyar Telekom árfolyama 2,9-0,3 százalékkal került feljebb. Fontosabb hír az utóbbi két vállalat esetében azonban nem érkezett.
  • A forint is jól szerepelt ma, 312 forintnál jár az árfolyam az euróval szemben, köszönhetően a jó nemzetközi hangulatnak.
  • Közben a nemzetközi piacokon is remek volt ma a hangulat, miután az előző héten jelentős zuhanást mutattak az indexek a fejlett piacokon. A német DAX 1,3 százalékos pluszban zárt, míg az olasz FTSE/MIB index 2,1 százalékot tudott erősödni. Egyes elemzők szerint a mai emelkedés azzal magyarázható, hogy miközben a piac már beárazta a hétvégi krími szavazás eredményét, addig sokkal keményebb lépésekre számított a nyugati kormányoktól Oroszország felé.
  • Az amerikai piacokon így szintén a vevők uralják a kereskedést, 0,9-1 százalékos emelkedéssel vágtáznak az indexek, bár az S&P 500, vagy éppen a Dow Jones még messze van a történelmi csúcsától. Segíthették ma az emelkedést a vártnál lényegesen jobb amerikai gazdasági adatok is. Mivel a Fed szerdán bejelentést tesz majd a QE3 programmal kapcsolatban, ezért a mai pluszokat könnyen erodálhatják majd az események.
Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu