Vágólapra másolva!
Ugyan Mikler Rolandot elveszítette, de a következő szezonban is két válogatott kapus közül válogathat a Pick Szeged férfikézilabda-csapata. Tatai Péter mellé a lengyel Piotr Wyszomirski érkezik, aki az elmúlt két szezont Csurgón töltötte.

Bár a hírek arról szóltak, hogy a veterán spanyol világbajnok José Manuel Sierra a nyártól Szegeden folytatja, a Tisza-parti kézilabdacsapat fiatalabb kapust talált a Veszprémbe távozó Mikler Roland helyére.

A kétszeres magyar bajnok a 26 éves lengyel Piotr Wyszomirskit szerződtette, a legutóbbi két szezonban Csurgón védő játékossal 2+1 éves szerződést kötött.

Piotr Wyszomirski Szegeden folytatja Forrás: AFP

„Néhány napja vettük fel a kapcsolatot Piotr Wyszomirskivel, és kezdtünk arról beszélgetni, hogy szívesen látnánk a Pick Szeged csapatában, mivel értesültünk arról, hogy távozik Csurgóról. Mivel Mikler Roland távozik, így mindenképpen szerettünk volna kapust igazolni. Úgy gondolom, hogy komoly erősítés lesz, a Pick-drukkerek a Csurgó kapusaként láthatták, hogy kiváló képességekkel rendelkezik” - nyilatkozta Mezei Richárd, a Pick Kézilabda Zrt. vezérigazgatója.

A Csurgó már megtalálta Wyszomirski utódját, és megállapodott a montenegrói válogatott első számú kapusával, Rade Mijatoviccsal (Metalurg).