Vágólapra másolva!
Megvált a kolozsvári CFR labdarúgóklub részvényeitől a csapatot felfuttató Pászkány Árpád. A Prosport.ro portál tudósítása szerint a kolozsvári üzletember sajtótájékoztatón jelentette be, hogy már januárban átadta részvényei egy részét egy befektetői csoportnak, de tovább keresi azt a külföldi befektetőt, aki jobb anyagi feltételeket tud biztosítani a klub fejlődéséhez. A klub részvényei jelenleg 29 üzletember között oszlanak meg.

Iuliu Muresan klubelnök bejelentette, a CFR a volt magyar válogatott Miriuta László vezetésével készül a következő bajnoki idényre és az Európa Liga-szereplésre. A CFR az ötödik helyen végzett a román bajnokságban, és azáltal vált lehetővé a nemzetközi kupaszereplése, hogy a negyedik helyen végzett Dinamo Bucuresti fizetésképtelenséget jelentett.

Pászkány Árpád Forrás: MTI/Mediafax/Mircea Rosca

Pászkány Árpád 2001-ben vásárolta meg a CFR 1907 Cluj részvényeit, a csapat akkor a román harmadosztályban játszott. 2004-ben jutott fel az élvonalba, Pászkány saját bevallása szerint több mint 100 millió eurót költött a csapatra, amely 2008-ban, 2010-ben és 2012-ben bajnok, 2008 és 2010 között háromszor kupagyőztes lett, de 2009-ben és 2010-ben a román Szuperkupát is elhódította.

Legnagyobb európai sikerét 2012 decemberében érte el, amikor a Bajnokok Ligája csoportkörében a Manchester United otthonában sikerült győznie.

Pászkány többször hangoztatta, hogy egyedül nem képes finanszírozni az együttest, és kész lemondani többségi tulajdonjogáról is. Az üzletember korábban állítólag 8 millió euróért eladta két tévécsatornáját is, és inkább a közel-keleti ingatlanüzletben szeretne érvényesülni.