Fejhallgatógyártót vesz az Apple hárommilliárd dollárért

A Beats egyik új fejhallgatója
Vágólapra másolva!
A  Beats Electronics felvásárlásával a cégalapító Dr. Dre is az Apple munkatársa, és egyben milliárdos is lesz.
Vágólapra másolva!

Az Apple hivatalosan is megerősítette azt a néhány hete felbukkant sajtóértesülést, amely szerint a többek közt Beatsaudio és Beats by Dr. Dre márkanéven fejhallgatókat, fülhallgatókat és hangfalakat áruló céget felvásárolja.

A Beats Electronicsot Dr. Dre, az ismert amerikai rapper alapította Jimmy Iovine producerrel 2008-ban. A társaság nem kifejezetten audiofil, de jó minőségűnek számító - főként manapság készült, elektronikus hangzású zenékhez szánt- audioeszközöket gyárt, amelyek ennek megfelelően nem is olcsók. A cég hangzási megoldását okostelefonokba és laptopokba is beépítették, de a cég az év elején Beats Music néven a Spotifyhoz hasonló, előfizetési díjas zeneszolgáltatást is indított, amit egyelőre csak amerikai felhasználók vehetnek igénybe.

A Beats egyik új fejhallgatója Forrás: Beatsaudio


A BBC szerint az Apple 3 milliárd dollárt, vagyis 670,8 milliárd forintnak megfelelő összeget fizet a cégért - ez lesz a vállalat történetének legnagyobb összegű akvizíciója. Ennek részeként Dr. Dre és Iovine az Apple alkalmazottaivá válnak, és az eladás révén tetemes vagyonra is szert tesznek. Ezt azonban előbb még az amerikai versenyjogi hatóságnak is jóvá kell hagynia, de a tervek szerint a felvásárlás még az Apple jelenlegi üzleti évében lezajlik majd.

Az, hogy mik az Apple tervei a céggel, az egyelőre nem derül ki, Tim Cook, a cég vezetője ugyanis csak azt említette, hogy a zene mindig fontos szerepet játszott cége életében. A Beats Music szolgáltatás remekül illhet az átalánydíjas zenét szolgáltató riválisokkal egyre hevesebb harcba bocsátkozó iTunes áruház részeként, a cég mobil eszközeihez pedig dizájnban illeszkedő, a korábbiaknál jobb hangzású fülhallgatókat és hangszórókat lesz képes eladni a vállalat.