Vizsgálódnak a Facebook körül

Facebook napi grafikon (Nasdaq)
Vágólapra másolva!
Vizsgálatot kért maga ellen a Facebook az Európai Bizottságtól, hogy bebizonyosodjon, nem sért semmilyen törvényt a WhatsApp felvásárlása - írja a Financial Times. 
Vágólapra másolva!
  • A Facebook felkérte az Európai Bizottságot, hogy vizsgálja meg a WhatsApp általa történő felvásárlását. A közösségi oldal elsősorban azt szeretné tisztázni, hogy az üzlet nem sért trösztellenes törvényeket.
  • A Facebook így kívánja megelőzni, hogy az EU-ban tröszt ellenes vizsgálatokat indítsanak az üzlet ellen az egyes tagállamok vagy vállalatok, és akadályozzák a felvásárlás lezárását. Ebben az esetben jóval tovább elhúzódhatna a csevegőalkalmazás megszerzése.
  • A WhatsApp bekebelezése ugyanis számos európai telekomcégnek szúrja a szemét. A szektor vállalatai szerint az ingyenes üzenetküldést, képküldést lehetővé tevő WhatsApp megszerzésével a Facebook tisztességtelen versenyelőnyhoz és domináns piaci pozícióhoz jut. Az amerikai cég Facebook Messenger nevű üzenetküldő szolgáltatása már így is súlyos összegekben mérhető bevételkiesést okozott az európai telekomcégeknek, amire csak "rárakott egy lapáttal" a WhatsApp felvásárlása.
  • A Facebook ma 0,3 százalékos mínuszban mozog nyitás után.
Facebook napi grafikon (Nasdaq) Forrás: AmiBroker, Investor.hu