Vágólapra másolva!
A Debrecen labdarúgócsapatának kapitánya, az év játékosának választott Szakály Péter szerint a klubnál minden körülmény adott a nemzetközi sikerekhez, és nem vágyódik külföldre. A BL-selejtezőben viszont elkerülné a tavalyi Európa Liga-ellenfelet, a norvég Stromgödsetet.

"Bármilyen furcsán hangzik, nem ez életem legjobb idénye, inkább azt mondanám, hogy az egyik legeredményesebb" - nyilatkozta a Dehir.hu portálnak Szakály Péter, a Debrecen válogatott középpályása, aki azt mondta, nem szeretne másik csapatba igazolni.

"Lehet az olyan közhelyeket mondani, hogy ha jönne egy olyan ajánlat, ami nekem is megfelelne, valamint a csapatnak is a hasznára válna, akkor elgondolkodnék rajta. Most azonban úgy érzem, nem szeretnék csapatot váltani. Magyarországon belül biztosan nem igazolnék máshova, szeretem a várost, szerintem a szurkolók is megszerettek. Külföldre sem vágyom mindenáron. A Lokinál fejlődnek a dolgok, van a nemzetközi viszonylatban is kiemelkedő színvonalú stadion, a csapat egyre jobb teljesítményt tud nyújtani. Hamarosan 28 éves leszek, szerintem karriert építeni külföldön már nem fogok. Ez a realitás."

A játékos elmondta, a tavalyi Európa Liga-kudarc óta rutinosabb lett a csapat (az idegenbeli 2-2 után otthon 3-0-ra kikapott a norvég Stromgödsettől), ennek megfelelően kell majd játszani.

"Az jó, hogy kiemeltek vagyunk, így az első körben nem kaphatunk topcsapatot, utána viszont már csak olyan együttesekkel találkozhatunk, akik szintén be akarnak jutni a BL főtáblájára. Ott már nem lesz könnyű dolgunk. A várható ellenfelek közül én személy szerint szeretném elkerülni a tavalyi EL-ellenfelünket, a Stromgödsetet, mert még mindig megvannak a rossz élmények. Az lenne a legjobb, ha a Levadia Tallint sorsolnák ki nekünk, az észtekkel kapcsolatban csak jó tapasztalataink vannak."