Vágólapra másolva!
Budapesten teniszfalat avatott Taróczy Balázs kétszeres Grand Slam-győztes teniszező.

A Városmajori Parkban rendbe hozták a teniszfalat, amelyet a korábbi magyar klasszis teniszező Taróczy Balázs próbált ki először. Fiatal versenyzőként ő is rengeteget falazott, ami szerinte a tenyeres és fonák ütések, röpték gyakorlása mellett az állóképességet és a lábmunkát is fejleszti.

Az egykori klasszis elmondta, hogy a városmajori falat eredetileg teniszezőknek építették, azonban az elmúlt évtizedekben elhanyagolták, ezért nagyon örült, amikor megtudta, hogy újjávarázsolják. A teniszfal egyik oldalát a XII. kerületi graffiti pályázat győztesének a grafikája díszíti, a másik oldalra pedig egy klasszikus teniszháló ábráját festették fel.

Taróczy Balázs megmutatta, hogy kell ütni Forrás: Sárközy György

Taróczy - aki a héten veszi át a Fővárostól és a Hegyvidéki Önkormányzattól is a díszpolgári címet - tizenhárom egyéni és 27 ATP-versenyt nyert meg, párosban Heinz Günthardttal kétszeres Grand Slam-győztes, a duó az 1981-es Roland Garroson és az 1985-ös wimbledoni teniszbajnokságon lett első.

A Városmajori Parkban a felújított teniszfal mellett elkészült Magyarország első parkour pályája, de szabadtéri fitneszgépek és egy új rekortán futópálya, valamint több pingpongasztal és focipálya várja az érdeklődőket.