Mindenkit őrizetbe vették, aki a kamionon volt

budapest pride, melegfelvonulás
Vágólapra másolva!
A rendőrség a kamionra mászó ellentüntető ellen rendzavarás, az őt rugdosó biztonságiak ellen csoportos garázdaság miatt indított eljárást.
Vágólapra másolva!

A rendőrség honlapján megjelent közlemény szerint a szombati Budapest Pride-on történtek miatt a rendőrség több eljárást is indított.

Ahogy az Origo felvételein jól látszott, amikor a menet az Oktogonnál járt, egy férfi felmászott az egyik kamionra. A Pride önkéntes biztonsági őrei elkapták, megrugdalták, majd levezették a kamionról. A rendrőség a felmászó férfit a helyszínről előállította, ellene - szabálysértési őrizetbe vétele mellett - a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) VI. kerületi Rendőrkapitánysága rendzavarás elkövetése miatt szabálysértési eljárást indított. A férfi bíróság elé állítását a rendőrség kezdeményezte.

A BRFK Felderítő Főosztályának munkatársai azonosították és 2014. július 7-én elfogták az önkéntes biztonsági őröket is. A 23 éves és a 37 éves budapesti, valamint a 39 éves alsónánai férfi ellen őrizetbe vételük mellett indult eljárás csoportos garázdaság bűntettének megalapozott gyanúja miatt. A rendőrség előterjesztést tesz előzetes letartóztatásuk indítványozására.

Később a Hősök terénél egy csoport ellentüntető áttört a rendőrségi kordonon, és megpróbálták megközelíteni a menetet. A rendőrség egy 25 éves férfit, aki átmászott a kordonon és szitkozódott, a helyszínről előállított, ellene rendzavarás elkövetése miatt szabálysértési eljárást indítottak. A férfi szabadlábon van.

Kordonbontás a Hősök terénél Forrás: Origo

A Hősök terénél történt kordonbontással kapcsolatban a BRFK Felderítő Főosztályának munkatársai azonosítottak és 2014. július 7-én elfogtak egy 35 éves szigetszentmiklósi, valamint egy 22 éves, és egy 33 éves budapesti férfit. Velük szemben őrizetbe vételük mellett indult eljárás csoportos garázdaság bűntettének megalapozott gyanúja miatt. A rendőrség indítványozta előzetes letartóztatásukat.