Pörgetik az OTP-t

Vágólapra másolva!
Közel 700 millió forintos forgalommal kezdte a mai kereskedést az OTP, ami 0,2 százalékos emelkedésével ismét felfelé tart.
Vágólapra másolva!
  • Pedig tegnap reggel még kedvezőtlen hírek nyugtalanították a befektetőket, köszönhetően a pénteki profit-figyelmeztetésnek, ám már tegnap délután sem nagyon zavarta ez a befektetőket. A bankpapír ráadásul úgy jár 4 250 forintnál, hogy a UBS elemzője 4 400 ról 4 250 forintra vágta vissza célárát.
  • A többie-blue chip csak vegetál ma reggel, a leggyengébben a 0,6 százalékos mínuszban járó Richter áll, ám a három nagy összforgalma még a 25 millió forintot is alig éri el.
  • A Plotinus első féléves egy részvényre jutó saját tőke értéke 2571 forint lett (2013. I. félév: 2485 forint), derül ki a társaság jelentéséből. Az év első hat hónapjában 11,3 millió forint adózott eredményt ért el a cég. A Plotinus árfolyama tegnap két százalékkal csökkent (2890 forint). Kötés a Plotinusban egyelőre még nem volt ma.
  • A forint kereken a 310-es szintnél jár az euróval szemben, ami minimális erősödésnek számít. Ma ugyanakkor rövid oldali (3 hónapos) DKJ-aukció is lesz, ahol akár tovább is csökkenhettek a hozamok.
  • A nemzetközi hangulat ezt egyelőre támogatja, miután a főbb indexek 0,1-0,4 százalékos emelkedéssel kezdték meg Európában a kereskedést. Ha már az idő nem túl kegyes ma hozzánk, legalább a tőzsdei hangulatnak lehet örülni...