Lefelé konyul a befektetők szája

Vágólapra másolva!
Elgördült a startpisztoly a tőzsdén, nagy emelkedésekre azonban hiába várunk. A főbb indexek ma is szépen lefelé fordultak nyitás után.
Vágólapra másolva!
  • Például a BUX index is, ami már 0,4 százalékos mínuszban jár.
  • Az OTP és a Magyar Telekom és a Mol hármasa húzza lefelé a magyar tőzsdét, köszönhetően a 0,5-0,9 százalékos mínuszaiknak.
  • Egyedül Richterben van némi kakaó, bár az alig 5 millió forintos forgalom mellett a "kakaó" szó talán kicsit túlzás. Na meg a 0,2 százalékos "emelkedés" miatt is.
  • Nem meglepő persze a gyenge szereplés, az orosz szankciók nem tettek jót az amúgy is gyenge piaci hangulatnak, így pedig egyre mélyebbnek tűnik a korrekció, ami még az előző héten kezdett formát önteni.
  • Ennek a forint sem örül, 316,8 közelében alakulnak jelenleg a jegyzések az euróval szemben. Ismét 317 felé tartunk tehát... Nem árt figyelni a mai kötvényaukciót.

A gyorsjelentések viszont jók lettek:

  • A vártnál nagyobb ütemben, 4,7 százalékkal nőtt a Nestlé (Zürich) árbevétele az első félévben (várt: 4,5%). A cégnél jól haladnak az új stratégiával, és egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a bőrápolási termékeikre. A Nestlé ezek után egy nyolc milliárd svájci frankos sajátrészvény-visszavásárlási programot tervez indítani.
  • A Deutsche Telekom (Xetra) eredményei is felülmúlták az elemzői várakozásokat. A telekomcég EBITDA-eredménye 4,43 milliárd euróra nőtt a második negyedévben (várt: 4,39 milliárd euró). A 15,1 milliárd eurós árbevétel azonban kissé elmaradt a várttól (15,2 milliárd euró). A vállalat 275 ezer fővel tudta növelni ügyfélszámát az időszakban, és az amerikai és német piacon végrehajtott fejlesztéseknek is egyre jobban beérik a gyümölcse.
  • Az egy évvel korábbi 40 millióról 100 millió euróra ugrott fel a Commerzbank (Xetra) nettó profitja a második negyedévben. Ez viszont kissé elmaradt az elemzői várakozásoktól (127 millió euró). Az eredményeket elsősorban a nem-kulcsfontosságú, régóta szenvedő üzletágak leépítése javította. A nem-teljesítő hitelek után képzett céltartalékok is a felére, 257 millió euróra csökkent az időszakban.