Úgy tűnik, Balzsay legyőzte a rákot

Balzsay Károly; Erdei Zsolt; Gulyás András; Kovács István Budapest, 2014. augusztus 9.
Kovács Kokó István olimpiai és világbajnok ökölvívó, a Boksz Világszervezet, a WBO európai elnöke (b2), mellette jobbra Erdei Zsolt korábbi félnehéz- és cirkálósúlyú pr
Budapest, 2014. augusztus 9. Kovács Kokó István olimpiai és világbajnok ökölvívó, a Boksz Világszervezet, a WBO európai elnöke (b2), mellette jobbra Erdei Zsolt korábbi félnehéz- és cirkálósúlyú profi ökölvívó-világbajnok fut a Suhanj! Alapítványnak átadott futókocsikkal a Margitszigeten 2014. augusztus 9-én. A futókocsikat a WBO egymillió forintos adományából vásárolták. Balra Balzsay Károly, a WBO és a Boksz Világszövetség (WBA) korábbi félnehézsúlyú világbajnoka. A kocsiban Gál Lilla és Gulyás András. MTI Fotó: Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
Hétről hétre jobb erőben van Balzsay Károly, a Bokszvilágszervezet és a Bokszvilágszövetség korábbi nagyközépsúlyú profi világbajnok ökölvívójáról tavasszal derült ki, súlyos betegséggel küzd - írja a Blikk.

A 35 éves Balzsay szervezetét nyirokmirigyrák támadta meg, amely a lépében és a csontvelőben képzett áttéteket, ám a teste szerencsére jól reagált a kemoterápiás kezelésekre. Vértesztjei folyamatosan javulnak, és már a kihullott haja is növekedésnek indult.

"Június elején kaptam az utolsó dózist, azóta egyre jobb erőben vagyok, rosszulléteim sincsenek. Szeptemberben vár rám egy, az esetlegesen előforduló rákos sejteket felmérő PET/CT-vizsgálat, addig biztosat nem mondhatok, de a vérvételek eredményei egyre jobbak és jobbak. A legutóbbinál már minden a kívánt határértéken belül volt, az orvosaim ugrattak is, hogy ők is ilyet szeretnének produkálni" – mesélte jókedélyűen Balzsay, aki azt is vidáman vette tudomásul, hogy a haja hasonlít a régire.

"Felkészítettek rá, hogy akár szőke, göndör fürtjeim is lehetnek kezdetben, de szerencsére hamar sötétedni és sűrűsödni kezdett. Az arcszőrzetem viszont sokkal erősebb, mint volt, kipróbáltam, milyen, ha egy hétig nem borotválkozom, de a feleségem, Tünde, valamint a lányaim, Hanna és Jázmin lebeszéltek a további kísérletezésről. Szerintük rémesen néztem ki."

Balzsay már futóversenyen is indult Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Hangulatának jót tesz, hogy folyamatosan lefoglalja magát. "Négy hete edzem, és ez nagyon jót tesz a közérzetemnek, hamar összeszedtem magam. Úszással kezdtem, de most már futok és erősítek, valamint focizom a tanítványaimmal. Múlt hét végén indultam egy jótékonysági futóversenyen, negyven percet vállaltam, és remekül éreztem magam" – árulta el a korábbi bokszoló, aki csak néhány hétre állt le a munkával.

Pozitív életszemlélete pedig a környezetére is kihat, tanítványai és lányai például már egyáltalán nem foglalkoznak a betegségével. "A feleségem még aggódik, persze legfőképpen az a zavaró, hogy a kezelés, a gyógyulás nagyon elhúzódik. Igyekszem azért mindenkit nyugtatni, hiszen a harcot sem adtam fel soha. Egyetlen pillanatra sem" – sóhajtott Balzsay.