Bakancsot húzott a Fiat 500

fiat 500x
Vágólapra másolva!
Kétféle változat készül belőle, egy a városiaknak és egy terepre.
Vágólapra másolva!

A Párizsi Autószalonon leleplezték a Fiat 500-as család legújabb tagját, az 500X jelű kis crossovert. Az autóból az 500-as minden bája kiveszett, de talán terepen sem lesz teljesen elveszve, alapjait ugyanis a Jeep Renegade adja. Kétféle változat készül az autóból, az egyik a városi közönséget célozza, a másik valamivel offroadosabb megjelenésű.

Forrás: AFP

Az 500X 4,25 méter hosszú (a terepesebb 20 milliméterrel hosszabb), csomagtartója alaphelyzetben 330 literes. Az európai forgalmazás 140 lóerős 1,4-es turbós benzinessel, 120 lóerős 1,6-os dízellel és 140 lóerős kétliteres dízellel indul. Egyedül utóbbihoz jár az összkerékhajtás és a kilencfokozatú automataváltó, a másik két modell fronthajtással és hatfokozatú kézi váltóval érkezik.

Forrás: Fiat

Később újabb motorváltozatokkal bővül a kínálat, köztük egy 110 lóerős 1,6-os benzinessel (ötfokozatú kézi váltóval), de lesz a kínálatban 2,4-es, 184 lóerős benzines is, szintén összkerékhajtással és kilencfokozatú automatával.

Forrás: Fiat

A terepesebb változatokhoz jár a vezetési módok közötti kapcsolgatást biztosító Drive Mood Selector, amely a gázreakcióval, a kormányzással és a fékekkel is variál, háromféle stílus választható. Az 500X több mint száz országban lesz kapható.

Forrás: Fiat