Vágólapra másolva!
Rezsicsökkentés helyett energiahatékonysági beruházásokat sürget a Modern Magyarország Mozgalom főpolgármester-jelöltje, akit több baloldali párt is támogat. 
Vágólapra másolva!

Bokros Lajos azt mondta: nem az a feladat, hogy „a hanyatló nyugat pénzéből” nem hatékony, rossz minőségű beruházás valósuljon meg „a közpénzek jelentős részét eltulajdonítva”, hanem az, hogy a fővárosiak érdekében minél több költségtakarékos fejlesztés történjen.

Káros a rezsicsökkentés

A politikus a rezsicsökkentést minden szempontból károsnak ítélte, és a többi közt azért bírálta, mert nem ösztönöz az energiahatékonyságot növelő beruházásokra. Szerinte a forrásokat nem „a veszteségbe hajszolt” közműszolgáltatók támogatására kellene költeni, hanem a végső felhasználókat kellene segíteni belőle az energiahatékony készülékek beszerzésében, a lakások szigetelésében.

Bokros Lajos: "A rezsicsökkentés minden szempontból káros" Fotó: Polyák Attila - Origo

Megosztanák az ellenzéket

Bokros Lajos egy nemrég nyilvánosságra került közvélemény-kutatás eredményét firtató kérdésre válaszolva azt mondta: a Falus Ferenc, a baloldali pártok főpolgármester-jelöltjének visszalépése előtt készített felmérést azonnal közzé kellett volna tenni. Úgy vélte: az, hogy Falus Ferenc előnyének eredményét a visszalépése után tették közzé, nem szolgál más célt, mint a demokratikus ellenzék megosztását.