Vágólapra másolva!
Ricciardo szerint a kármentés lesz a céljuk Szocsiban, miután a szabadedzéseken a vártnál lassabbak voltak. A délutáni motorhibája miatt nem aggódik.

A pénteki edzésnap alapján úgy tűnik, a Red Bull Oroszországban nem harcolhat majd a legjobb pozíciókért. Ezúttal mindkét szabadedzésen a középmezőnyben tudtak csak végezni, és délután a gyorsabb versenyzőjük, Sebastian Vettel is 1,7 másodperccel elmaradt Lewis Hamilton idejétől. A Red Bull ráadásul műszaki hiba nélkül sem úszta meg az edzést, Daniel Ricciardo autója a második gyakorlás utolsó perceiben motorhiba miatt leállt a pályán.

Az ausztrál elmondta, a hajtáslánc meghibásodása várható volt, az RB10 tempója miatt viszont csalódott. „A terveink szerint is ez lett volna az utolsó edzés, amit ezzel a motorral teljesítek. Már amúgy is a végét járta, többet nem várhattam tőle" – mondta Ricciardo, aki délután Vetteltől is 7 tizedet kapott, és csak a 13. helyen végzett. „Ami a tempónkat illeti, egyértelműen lassabbak vagyunk, mint amire számítottunk."

„Most azt mondom, a győzelemre nem is gondolhatunk. Valószínűleg olyasmi versenyünk lesz, mint Monzában: a kármentés lesz a célunk, és az első 5 hely valamelyikét szeretnénk megszerezni" – magyarázta Ricciardo, aki a Red Bull végsebességével és tapadásával is elégedetlen volt. „Ezekre nem igazán találtunk megoldást, még sok munka vár ránk."

Ricciardo tudja, hogy a győzelemre itt nem lesz esélye Forrás: AFP

A pontverseny 3. helyezettje úgy véli, a szombati edzéseken a vasárnapi versenyre koncentrálva kell beállítani a Red Bullokat. „Az egyenesekben kell gyorsabbá tennünk az autónkat, hogy a versenyen majd támadni tudjuk. Úgy tűnik, nem a pole pozícióból fogunk rajtolni, ezért vasárnapra kell beállítanunk az autónkat."

Vettel is küszködött

A délutáni edzést a 9. helyen záró Vettel elmonda, tetszik neki a szocsi pálya, de azt "valószínűleg nem a Red Bullokra tervezték". „Ma eléggé küszködtünk, de holnapra biztosan javulunk majd valamennyit" – nyilatkozta. „Egyelőre minden területen vannak hiányosságaink, egyszerűen nem fekszik nekünk a pálya. Azért megpróbáljuk a legtöbbet kihozni a hétvégéből."

Vettel hozzátette, néhány nappal Jules Bianchi súlyos balesete után nehéz volt teljes mértékben a munkára koncentrálnia. „Az, hogy visszaültünk az autóba, segített is, meg nem is" – magyarázta. „Abban segített, hogy másra is tudjunk gondolni, és a napi teendőinkre koncentráljunk. Legalább lefoglalt minket, hogy a legjobb beállításokat kerestük, összehasonlítottuk a gumikeverékeket, és megtanultuk a pályát. Másrészről viszont még minden nagyon friss, hiszen csak néhány nap telt el a baleset óta, ezért nehéz dolgunk van."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!