Statisztából lett a BL-forduló legjobbja

Balogh Zsolt Berlin, 2014. május 17.
Balogh Zsolt, a magyar (k), valamint Jesper Nielsen (b) és Konstantin Igropulo (j), a német csapat játékosai a férfi kézilabda EHF Kupa Füchse Berlin - Pick Szeged elődöntő mérkőzésen Berlinben 2014. május 17-én. (MTI/
Berlin, 2014. május 17. Balogh Zsolt, a magyar (k), valamint Jesper Nielsen (b) és Konstantin Igropulo (j), a német csapat játékosai a férfi kézilabda EHF Kupa Füchse Berlin - Pick Szeged elődöntő mérkőzésen Berlinben 2014. május 17-én. (MTI/EPA/Daniel Naupold)
Vágólapra másolva!
Balogh Zsoltot második számú jobbátlövőnek igazolta a Pick Szeged, de mára nemcsak a csapat kulcsjátékosa, hanem legeredményesebb góllövője is lett. A 25 éves játékos a hétvégén Aalborgban nyerő Mol-Pick Szegedben 13 gólt lőtt, és a kézilabda Bajnokok Ligája hivatalos honlapján őt választották a forduló játékosának. 

"Engem igazából csak az érdekel, hogy nyerni tudtunk Aalborgban. Nagyon nehéz meccsre számítottunk, de szerencsére úgy alakult, hogy a végén már nem nagyon kellett izgulnunk. Közben nem számoltam a gólokat, de örülök, hogy jó játékkal járulhattam hozzá a csapat győzelméhez" - mondta a válogatott kézilabdázó az Origónak.

Balogh Zsolttal nagyot fordult a világ Juan Carlos Pastor érkezése óta. A jobbátlövőt bevallottan Ancsin Gábor cseréjének szerződtette Gyöngyösről a Szeged, és az első évben ez is volt a felállás, ám a spanyol edző érkezésével minden megváltozott.

"Mindenki tiszta lappal indult, és sikerült megragadnom a lehetőséget. Jól ment a játék, egyre több önbizalmam lett, de ha mondjuk két éve azt mondja valaki, hogy a BL-forduló legjobbjának választanak, biztosan kinevetem" - mondta Balogh, akinek két éve még csak percek jutottak a Bajnokok Ligájában. "Büszke vagyok rá, hogy engem választottak a legjobbnak, köszönöm a sok magyar szurkolónak, aki rám szavazott."

Baloghra már jobban odafigyelnek av édők Forrás: MTI/Kovács Anikó

Balogh megragadta a lehetőséget, így Ancsinnak, akit néhány válogatottban mutatott kimagasló meccse után már Nagy László közvetlen utódjaként emlegettek, jóval kevesebb játékperc jut. A vetélytársánál két évvel fiatalabb Ancsin Pastor alatt ritkán mutatott olyan játékot, mint a válogatottban, és szép lassan egyértelműen Balogh lett a Szeged kezdő jobbátlövője.

Jóban vannak

"Kiváló a kapcsolatom Ancsin Gabival, talán mondhatom, hogy vele vagyok a legjobb viszonyban az egész csapatból. Egészséges rivalizálás zajlik köztünk, de nagyon jó barátok vagyunk" - mondta Balogh csapattársáról.

A 25 éves játékos a válogatottban is vetélytársa lesz Ancsinnak, hiszen Nagy László sérülése miatt az első két Eb-selejtezőn a két szegedi közül kell majd választania Talant Dujshebaev szövetségi kapitánynak. "Hasonló lesz a helyzet, mint Pastor érkezésekor Szegeden, és remélem, Dujsebaevet is meg tudom győzni, hogy számíthat rám. Nekem nagy megtiszteltetés a válogatottban játszani, remélem, a csapat hasznára tudok lenni Portugália és Ukrajna ellen is."

Balogh EHF-kupát nyert nyáron a Szegeddel Forrás: MTI/EPA/DPA/Daniel Naupold

Balogh óriási formában kézilabdázott a Bajnokok Ligája harmadik fordulójában, 13 gólja közül jó néhányat emberhátrányból szerzett. A nem egészen 190 centi magas jobbátlövő inkább technikás, mint nagy lövő, sokszor talál be betörésből, de az átlövéseket is elvállalja. Balogh három forduló után második a BL góllövőlistáján, csak eggyel van lemaradva az MKB-MVM Veszprém tavalyi gólkirályától, Momir Ilicstől.

A Mol-Pick Szeged a lengyel sztárcsapat, a Kielce mögött a második helyen áll a D csoportban, az első négy továbbjutó hely egyikére már így is jó esélye van, de nagyot léphet felé, ha a hétvégén legyőzi a svájci Kadetten Schaffhausent.