A rezsibiztos szerint el fognak hallgatni a tüntetők

Vágólapra másolva!
A kormány gondoskodik arról, hogy nem az előfizetők, hanem a szolgáltatók fogják megfizetni az internetadót, amelyet nem a rendőrök és a katonák fizetésének emelésére fordítanak majd – erősítette meg a kormány rezsibiztosa.
Vágólapra másolva!

Németh Szilárd fideszes politikus az ATV reggeli műsorában közölte, hogy lesz internetadó, és marad a mértéke is: 150 forint gigabájtokként. Minden véleményt meghallgatnak, mondta, de a tüntetés nem szakmai, hanem politikai vélemény.

Szerinte, amikor az adótörvényeket elfogadják, „nagy csönd lesz, ahogy a rezsicsökkentés után is volt”. „El fognak hallgatni saját maguktól. Ezek a tüntetők ugyanúgy el fognak tűnni, ahogy eltűntek az alaptörvénnyel, a nevelési törvénnyel vagy a rezsicsökkentéssel kapcsolatban” – jelentette ki.

Ismerős a gondolat?

Én azt gondolom, hogy meg lehet csinálni. Azt gondolom, hogy lesznek konfliktusok, gyerekek, igen, lesznek. Lesznek tüntetések, lesznek. Lehet tüntetni a Parlament előtt. Előbb-utóbb megunják, hazamennek.”

Gyurcsány Ferenc, 2006, őszödi beszéd.

Gyurcsányt vádolja

Kijelentette, hogy „ezt a politikai krédót Gyurcsány Ferenc hirdette meg”, aki április 6-án, „rögtön az első bukta után azt mondta, hogy addig nem fog nyugodni, amíg meg nem buktatja Orbán Viktor kormányát”.

A DK elnökének két választáson lett volna lehetősége, „összeálltak, szétmentek, minden tornamutatványt bemutattak, amit a politikai palettán be lehet mutatni, de bukópályán vannak, elbuktak, és ez fáj nekik” – közölte Németh Szilárd.