Honnan szedte a sajtó, hogy nem lesz békemenet?

Vágólapra másolva!
A Civil Összefogás Fórum és a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány szeretné megtudni, hogy az ellenzéki újságok, televíziók és internetes médiumok milyen hiteles forrásból értesültek arról, hogy a Fidesz vezetői leállították a békemenetet.
Vágólapra másolva!

Az újabb békemenet lehetőségét elsőként a sajtóban a szervezők egyike, Bencsik András vetette fel, és a CÖF közleménye szerint az elmúlt hetekben több ezer állampolgár jelzett hasonló kérést, véleményt.

Felhívták a figyelmet arra, hogy a Fidesz–KDNP pártszövetségtől soha, semmilyen utasítást nem kapott a CÖF és a CÖKA békemenet szervezésére vagy éppen elhalasztására. „Ha ilyen kérés érkezne, ugyanúgy mérlegre tennénk, mint támogatóink javaslatait” – írták.

Sötét, kilátástalan éjszaka

„Egy vitatható, elkapkodott, rosszul előkészített internetadózásról szóló törvényjavaslat – amely jól látható társadalmi ellenérzéseket vált ki, és korrekcióra szorul –, és az amerikai „demokraták” beavatkozása az ország belügyeibe, röpke egy hét alatt a hosszú nélkülözések után új hajnalát élő országunkat nem taszíthatja a neoliberálisok és posztkommunisták által nyolc éven át élvezett sötét, kilátástalan éjszakába” – figyelmeztetnek.

A CÖF „minden erejével ellentmond a polgárháborúra szítóknak és az ellenzék által az Európai Unió Parlamentjében szervezett, már-már hazaárulással felérő, a magyarságot megalázó, visszataszító szervezkedésnek”.

Nem ülnek fel az ármánynak

„Ha kell, lesz békemenet, azonban a kommunista rendszer alatt megismert politikai fellazítás ármánykodásának nem ülünk fel! Mint mindig, éberen figyelünk, és igyekszünk bölcsen dönteni” – írja közleményében a CÖF–CÖKA vezetősége.