Ki akart ugrani a repülőből

Vietnam Airlines
TO GO WITH STORY VIETNAM-US-AIR-BOEINGThis file picture taken in February 2003 shows a Vietnamese Airlines pilot walks down from a Boeing at Hanoi's International airport. Vietnam Airlines has awarded ABN Amro and Citibank a 440 million-dollar finance contract for four Boeing 777s in the first deal set to be guaranteed by the US Export-Import Bank since the US-Vietnam trade pact. AFP PHOTO/HOANG DINH NAM/na
Vágólapra másolva!
Káosz tört ki a Vietnam Airlines Ho Si Minh-városból Sydneybe tartó járatán, amikor egy zavarodott utas ki akart ugrani a vészkijáraton.
Vágólapra másolva!

A repülő két órája volt a levegőben, amikor az utasok egy pánikszerű sikolyt hallottak. Az új-zélandi Mark Ansley arról számolt be, hogy néhány társával együtt le kellett fognia egy utast, aki ki akart ugrani a repülőből.

Le kellett kötözni

A zavarodott férfi azt állította, hogy elrabolták és begyógyszerezték, Sydneyben pedig olyanok várják majd, akik meg akarják őt ölni. Nagy nehezen sikerült őt megkötözni és egy üléshez rögzíteni. Ansley szerint valóban úgy tűnt, hogy a férfi gyógyszer hatása alatt áll.

Képünk illusztráció Forrás: AFP/Hoang Dinh Nam

A repülőgép vészkijáratát egyébként a légnyomáskülönbség miatt nem lehet repülés közben kinyitni. Az utasok azonban ne tudták ezt – számol be az esetről a Daily Mail.

Az ausztrál rendőrség megerősítette, hogy riasztották őket, miután egy 27 éves férfit le kellett fogni az említett járaton. Az illetőt orvosi vizsgálatra vitték a Szent György kórházba, utána viszont bírósági idézést kapott a repülésbiztonság veszélyeztetése miatt.