Százmilliós kiskaput nyithatnak Vajnáéknak

Vigyázz!! Nehogy tökön rúgjon Vajna Tímea! tv bulvár
Vágólapra másolva!
Andy Vajna és Szima Gábor közreműködésével legalizálhatják magyarországi jelenlétüket az internetes kaszinó- és kártyaoldalakat működtető nagy nemzetközi társaságok, mint például a PokerStars vagy a Bet365. Erre az a törvénymódosítás biztosíthat lehetőséget a kormányoldalhoz közel álló üzletemberek számára, amit az adójogszabályok jövő évi tervezett változtatásairól szóló salátatörvényben nyújtott be a kabinet a parlamentnek.
Vágólapra másolva!

A javaslat egyik pontja lehetővé tenné, hogy a szerencsejátékok után fizetendő koncessziós díjat az engedély birtokosa helyett más – egy harmadik fél – fizesse meg. Ez akár arra is lehetőséget biztosít, hogy egy külföldi, például offshore jellegű cégen keresztül, bizonytalan eredetű pénzből egyenlítsék ki a számlát, ráadásul az engedély birtokosa ekkor is levonhatja az összeget a költségvetésnek fizetendő játékadójából.

A tervezet arról is rendelkezik, hogy internetes sportfogadási oldalt Magyarországon a Szerencsejáték Zrt., míg online kártyatermet és kaszinót csak azok működtethetnek, akik rendelkeznek hazai kaszinóüzemeltetési koncesszióval, vagyis jelenleg Andy Vajna és Szima Gábor. A javaslat kinyit egy másik kiskaput is.

Arra is lehetőséget adna, hogy Vajna és Szima a számára biztosított online szerencsejáték-koncessziót felhasználva hasonló külföldi cégekkel szerződjön. A társaságok harmadik félként befizethetik az éves koncessziós díjat, és a Vajnára és Szimára szignált működési engedély alapján szolgáltathatnak.

A teljes cikket a Népszabadságban olvashatja.