Vágólapra másolva!

Lejátszották a lövöldözés miatt elhalasztott hokimeccset

A Tampa Bay Lightning szétlövésben győzött a Detroit Red Wings otthonában, ezzel sorozatban hatodik sikerét aratta és a mezőny élére ugrott az NHL-ben. Közben lejátszották a lövöldözés miatt elhalasztott Ottawa-Toronto hokimeccset.

A vasárnapi Detroit-Tampa Bay találkozó egyik hőse a két gólos Steven Stamkos volt, a másik pedig Ryan Callahan, aki a büntetőpárbajban ütötte a győztes találatot. Stamkos a szezonban már tíz találatnál jár, ezzel harmadik a listán. A Detroitnál lágyéksérülés miatt hiányzott az orosz sztár, Pavel Dacjuk.

Most pótolták az október 22-én az ottawai Parlamentnél történt lövöldözés miatt elhalasztott Ottawa Senators-Toronto Maple Leafs mérkőzést, amelyen a vendégek 5-3-ra nyertek. A találkozón háromszor is vezető fővárosiak első alkalommal nem szereztek pontot hazai jégen. A Torontóból Peter Holland egy góllal és egy gólpasszal, James Reimer pedig 38 védéssel járult hozzá a sikerhez.

A játéknap egyetlen hazai győzelmét a Chicago Blackhawks aratta, amely három vereségből álló sorozatát zárta le a San Jose Sharks elleni 5-2-es diadallal.

Eredmények:
Ottawa Senators-Toronto Maple Leafs 3-5
Detroit Red Wings-Tampa Bay Lightning 3-4, szétlövés után
New York Rangers-Edmonton Oilers 1-3
Chicago Blackhawks-San Jose Sharks 5-2
Anaheim Ducks-Vancouver Canucks 1-2, szétlövés után