Változtatnia kellene a Teslának

Tesla napi grafikon
Vágólapra másolva!
Le kellene állnia az autógyártással a Teslának, és ahelyett inkább az akkumulátor-gyártásra kellene az egyedüli fókuszt helyeznie - véli Jeff Gundlach, neves amerikai befektetési szakember. 
Vágólapra másolva!
  • Érdekes véleményt fogalmazott meg a Tesláról Jeff Gundlach, neves alapkezelő. Gundlach-ot a CNBC kérdezte többek között a Tesláról is, és ennek keretében állt elő meglepő ötletével a szakember.
  • Szerinte a Teslának csak az akkumulátor-gyártásra kellene fókuszálnia, mivel abban sokkal nagyobb érték rejtőzik.
  • A cég ugyanis a különleges lítium-ionos akkumulátoraival teljesen átalakíthatná az amerikai társadalmat, mivel az eszközöket számos háztartás hasznosítani tudná. Az akkumulátoroknak köszönhetően a háztartások le tudnának kapcsolódni az áramhálózatokról, jelentősen csökkentve áramköltségeiket. A többletmegtakarítás pedig a fogyasztás növekedéséhez vezethetne, ami végső soron erősebb gazdasági növekedést eredményezhetne (az USA GDP-jének több mint 70 százaléka a fogyasztásból származik).
  • A Tesla számára az jelentene igazi előnyt, ha a gigagyárának megépülése után az ott készülő lítium-ionos akkumulátorokat más autógyártók számára kezdené el értékesíteni. Gundlach szerint Elon Musknak, a Tesla vezérének azt kellene mondania a rivális autógyártó vállalatoknak, hogy "leállunk az autógyártással, ha ti cserébe hosszú távú szerződést köttök velünk az akumulátoraink megvásárlásáról".
  • Ez értelemszerűen többek között azért is lenne jó Musk cégének, mert a Tesla technológiája terjedne el az iparágban, amivel még dominánsabb szereplővé válhatnának.
  • Gundlach hozzátette, továbbra is rendkívül optimista a Tesla részvényeivel kapcsolatban, és vételre ajánlja azokat. Azonban ez nem a cég autói miatt van, hanem a vállalat birtokában lévő technológia következtében.
  • Csak a papírok idei teljesítménye alapján érthető Gundlack optimizmusa. A részvények közel megduplázták értéküket ebben az évben, és szeptemberben új történelmi csúcsot állítottak fel. A Tesla tegnapi is remekelt, és 1,6 százalékot tudott drágulni. Ma pedig újabb fél százalékos pluszban nyithat az árfolyam.
Tesla napi grafikon Forrás: Investor.hu