Mintha Michelin csillagot nyertek volna a mogyorók

Vágólapra másolva!
A magyar kkv-szektor egyik kiemelkedő büszkesége a chocoMe nevű kézműves csokoládévállalkozás. Egyedülálló történetét hamarosan olvashatják az Üzletrészen, addig hírt adunk a legfrissebb sikerükről: a Raffinée drazsécsalád mogyorós kiadása elhozta a vállalkozás eddigi legfontosabb elismerését.
Vágólapra másolva!

A chocoMe 2014 tavaszán a nemzetközi, független és a világ egyik legrangosabb csokoládéversenyén, az International Chocolate Awards-on mérettetett meg, és az európai elődöntőben ezüst érmet nyert a mogyorós Raffinée-val. Az elődöntőben díjazott termékek indulhattak az International Chocolate Awards világbajnokságán is (World Final), ahol a chocoMe mogyorós Raffinée termékét szintén ezüstéremmel díjazták a tejcsokoládés drazséjellegű termékek kategóriájában. A chocoMe az első és eddig egyetlen hazai csokoládékészítő, aki ezen a nemzetközi szakmai versenyen az európai elődöntőben és a világbajnokság döntőben is érmet tudott szerezni.

„A világ legfinomabbjának tartott piemontei mogyorószemeket fahéjjal finoman átszőtt, 40 százalékos kakaótartalmú tejcsokoládé-köntösbe burkoltuk, hogy bársonyosan krémes, jellegzetes ízük az édes réteg alatt is megmaradjon” – jellemezte a fahéjas csokoládéval bevont Piemonte-i mogyorós Raffinée-t az induláskor Mészáros Gábor chocolatier, a chocoMe alapítója és tulajdonosa.

A verseny jelentőségében a Michelin csillaghoz, jellegében a Bocuse d’ Or versenyhez hasonlítható. A magyar manufaktúrának ez a hetedik nemzetközi csokoládés szakmai elismerése, összesen 24 díj tulajdonosa lett a négy év leforgása alatt.