Hétfőn ne üljön autóba, ha nem akar dühöngeni

autós demonstráció
Budapest, 2014. november 14. A Magyar Szolidaritás Mozgalom autós demonstrációjának résztvevői haladnak Budapesten a Andrássy úton 2014. november 14-én. MTI Fotó: Kovács Attila
Vágólapra másolva!
Autós demonstráció miatt dugul be a főváros forgalma hétfőn, jobb, ha tömegközlekedésre váltunk. Forgalomlassító felvonulások lesznek vidéki nagyvárosokban is.
Vágólapra másolva!

Autós felvonulás miatt áll majd a budapesti közlekedés hétfőn reggel hét órától délután ötig: a demonstráció az M3-as és az M5-ös autópálya fővárosi bevezető szakaszait, a III. kerületi 11-es főutat, a XI. kerületi Egér utat, az Andrássy utat, a budai alsó rakpartot és a rakpartról a Margit hídon át a Kossuth Lajos térre vezető útvonalat is érinti.

Itt lesz a legnagyobb dugó

A tüntetés a legnagyobb torlódást várhatóan a Krisztina körúton, az Attila úton és a Margit körúton okozza, de Budapesten másutt is számíthatunk hétfőn dugókra. a BKK ezért mindenkinek azt ajánlja, hogy hévvel, vonattal utazzon a fővárosba, ott pedig villamossal és metróval közlekedjen tovább.

Novemberben a Magyar Szolidaritás Mozgalom autós tüntetői foglalták el a budapesti Andrássy utat. December 5-én ennél is nagyobb demonstrációra számíthatunk. Forrás: MTI/Kovács Attila

Ha mindenképpen autót kell használnunk, érdemes Dél-Buda felől közép- vagy Észak-Buda felé az M0-s autóúton haladnunk, de használható lesz a pesti alsó rakpart is.

Tüntetések vidéken is

Forgalomlassító demonstrációra kell számítani december 15-én több vidéki nagyvárosban: a Miskolcon a Pesti és a József Attila úton várható félpályás korlátozás, Kazincbarcika külterületén a 26-os főúton lesz autós felvonulás.

Bács-Kiskun megyében a 44-es és az 54-es főutat szállják majd meg a tüntetők, az akció a Jakabszállásról Kecskemétre, illetve a Kecskemétről Nyárlőrincre tartó forgalmat érinti majd.

Békéscsaba külterületén felpályáz útlezárás jöhet, a demonstrálók a 44-es főút 117. és 118. kilométere közötti szakaszán fognak felvonulni.

A rendőrség honlapján folyamatosan tájékoztat a várható forgalmi változásokról, és tanácsokat is ad a dugók elkerüléséhez.