Vágólapra másolva!
Gyengélkedik 2015 első napjaiban az euró, a dollárral szembeni árfolyama sokéves mélypontra esett. Az EURUSD árfolyama ma reggel 1,1948-nál ingadozik.
Vágólapra másolva!
  • Folytatja gyengülését az euró az elmúlt napokban is, a dollárral szembeni jegyzések már 1,1864 közelében is jártak, miközben utoljára 2010 júniusában járt 1,2 alatt az EURUSD árfolyama. Főleg a görög kilépés növekvő esélye gyengíti az eurót, de a még lazább monetáris politikára vonatkozó utalások sem segítik a kontinens számos országában használt fizetőeszközt.
  • 0,2-0,4 százalékos mínuszokkal kezdhetnek ma az európai piacok a határidős indexek alapján, miután a görögökkel kapcsolatos hírek aggaszthatják főleg a befektetőket.
  • Nincsenek formában az amerikai piacok, az S&P500 december 31-én nagyobb mínuszt mutatott, ezt pedig pénteken sem tudta érdemben korrigálni. Ezzel együtt a december 29-i 2093,55 pontos történelmi csúcshoz képest nincs nagy visszaesés, 2058,2 ponton zárt pénteken az S&P500. A többi piacon hasonló irányú és mértékű mozgások mutatkoztak.
  • Továbbra is padlón az olaj árfolyama, az utóbbi napokban a WTI már 51,5 dollárig esett vissza, miközben a Brent 55,3 dollár közelében jár. Ez több mint 50 százalékos esés a tavaly júniusi csúcsokhoz képest.
  • Folytatják szárnyalásukat a kínai részvények, a Shanghai Composite ma több mint 4 százalékos pluszban jár már, elsősorban a nagyobb vállalatok remek teljesítményének köszönhetően. A hongkongi tőzsde 0,4 százalékkal erősödik.
  • A japán és dél-koreai papírok viszont nem teljesítenek ennyire jól, 0,2-0,4 százalékos mínuszokat mutatnak, holott az elmúlt napokban a jen gyengülni tudott a dollárral szemben.