Jól kitoltak a nézőkkel a Lost alkotói

Lost
Vágólapra másolva!
Az események, fordulatok gyakran ad hoc-módon, rögtönözve születettek meg az írói szobában, és sokszor nem is volt cél feloldani egy rejtélyt vagy ellentmondást.
Vágólapra másolva!

A Lost 2004 és 2010 közt futott, első évadja remek nézettséget is hozott, mindenki imádta a sorozatot. Idővel kopni kezdett a fénye, a be-bekapcsolódók már nem értették a történetet, ami annak is komplikált volt, aki hetente követte. A végén számtalan rejtély maradt megoldatlan, és ez hatással volt a széria népszerűségére is.

Az Independent cikke szerint a Prison Break (itthon A szökés) írója Nick Santora arról mesélt, hogy egy több barátja is dolgozott a Lost írói csapatában, de amikor egy meccsnézés közben megkérdezte az egyiket, hogy miképp fognak választ adni az egyre sokasodó kérdésekre, hogyan oldják meg a rejtélyeket, a haver csak vállvonogatással válaszolt. A kolléga szerint nekik az volt a dolguk, hogy őrületes marhaságokat írjanak, meghökkentő, merész dolgokat, de aztán már senki nem törődött azzal, hogy ok-okozati összefüggése hozza ezeket.

Hat éven át ment a Lost Forrás: ABC

A szökés írója hozzátette, hogy náluk volt egy mondás, hogy „csak jegesmedvét ne!", ezzel pedig a Lostra utaltak az írói szobában. A sorozat elején egy trópusi szigeten tűnik fel az állat, amire aztán sokáig nincs is semmiféle magyarázat.

A négy éve lezárt Lost jogtulajdonosa jelenleg a Disney, nem kizárt egy hetedik évad is.