Feljelentené Szigetvári Viktort a CÖF

Szigetvári Viktor Együtt Pm Interjú
Szigetvári Viktor
Vágólapra másolva!
Két napon belül bocsánatkérést vár el Szigetvári Viktortól a Civil Összefogás Fóruma, mert az Együtt Korszakváltók Párjának társelnöke szerintük megrágalmazta őket - ha nem kér bocsánatot, feljelentik. Szigetvári Viktor nem nem tesz eleget követelésüknek.
Vágólapra másolva!

Hazugságokkal rágalmazta meg közösségünket Szigetvári Viktor - állítja a Civil Összefogás Fóruma, annak kapcsán, hogy az Együtt Korszakváltók Pártjának társelnöke a civil szervezet pénzügyi elszámolását vitatta pénteken, a Kossuth rádió műsorában.

Az ellenzéki politikus akkor arról beszélt, hogy Együtt bevételeik és kiadásai nyomon követhetőek, ellentétben a CÖF támogatási rendszerével.

Csizmadia László, a Civil Összefogás Fórum alapítója. A szervezet fel is jelentheti Szigetvári Viktort, az Együtt Korszakváltók Pártjának társelnökét Fotó: Dudás Szabolcs - Origo

A CÖF verbális agressziónak tekinti Szigetvári Viktor szavait, és 48 órán belül bocsánatkérést vár el - ha ez elmarad, jogi eljárást indítanak.

Kiskutya és pénznyelő

A fórum ugyanakkor maga sem marad adós az erős megjegyzésekkel: mint írják, az Együtt a Haza és Haladás Alapítványhoz és Egyesülethez érkező félmilliárdos adományból jött létre, a párt a amerikai támogatók tenyeréből kapja a jutalom falatokat, "ezért gazdái érdekei szerint, mint a kiskutyák, áll, ül és ugat."

A Civil Összefogás Fórum levelében hozzáteszi, az Együtt a Korszakváltók Pártjának társelnöke az elmúlt években "pénznyelő automataként" működött mindazon szervezetben, ahol szerepet vállalt, melyek neki köszönhetően is felszámolás sorsára jutottak.

Nincs mit szégyellnem

"Nem kérek bocsánatot a CÖF-től. A megjegyzésem arra vonatkozott, hogy a lapok nem véletlenül véletlenül írhatnak támogatási hátterünkről, hiszen nyomon követhető, ami a fórumról szerintem nem mondható el" - mondta el az Origónak Szigetvári Viktor.

Szigetvári Viktor szerint nincs miért bocsánatot kérnie, az Együtt Korszakváltók Pártja adományait pedig nem titkolják el Fotó: Bielik István - Origo

A párt kampányköltségvetése valóban megtalálható a honlapon, az egymillió forint feletti támogatók névsora azonban még nem. Szigetvári Viktor elmondta, adatvédelmi okokból nem közölték eddig a listát, de ez hamarosan meg fog történni.

A politikus az Origónak megerősítette, a Haza és Haladás Egyesület valóban kapott 440 mllió forintot 2013-ban a Center for American Progress nevű amerikai szervezettől, ebből a társadalmi célú támogatásból azonban állítása szerint egy forintot sem költött az Együtt Korszakváltók Pártja.

Volt már egy feljelentés

Szigetvári Viktort korábban már feljelentette a fővárosi, V. kerületi Fidesz egyik tagja: Tényi István feljelentését az Együtt társelnökének interjújára alapozta. Ebben –a Tényi Isrván szerint –az ellenzéki politikus elismerte, hogy Soros György is támogatta a pár mögött álló Haza és Haladás Egyesületet, a kapott összegről azonban nem adott információt.

Tényi István feljelentését azzal indokolta, a törvény szerint költségvetési szervtől, állami vállalattól, közvetlen költségvetési, vagy költségvetési szervi támogatásban részesülő alapítványtól vagyoni hozzájárulást párt nem fogadhat el, miként külföldi államtól és névtelen támogatótól sem. Ha mégis, akkor ezt köteles 15 napon belül a központi költségvetésbe befizetni. Ha ezt nem tették meg, akkor csalást követtek el.