Rogán: Európai léptékű lett a Belváros

Vágólapra másolva!
Rogán Antal szerint ha az V. kerületi önkormányzat nem értékesített volna üzlethelyiségeket, nem alakulhatott volna ki egy európai léptékű Belváros.
Vágólapra másolva!

A Fidesz parlamenti frakcióvezetője, korábbi V. kerületi polgármester erről egy leromlott állapotú, üresen álló, önkormányzati tulajdonú épületben, a Szent István tér 15. szám alatt beszélt, amire - mint mondta - évek óta nem találnak új bérlőt vagy új tulajdonost.

Rogán Antal szerint nincs "ingatlanügy" az V. kerületben Forrás: MTI/Illyés Tibor

A volt polgármester hangsúlyozta: azzal, hogy a kerület tulajdonjogot adott a bérlőknek, lehetővé vált több belvárosi utca, tér és épület önkormányzati rekonstrukciója, a korábbi bérlők pedig felújították az üzlethelyiségeket, éttermeket.

Mutyigyanút emlegetnek

Nemrégiben a „belvárosi ingatlanmaffia” ellen szervezett tüntetést Juhász Péter. Az úgynevezett antikorrupciós sétára a Facebookon toborozták a tüntetőket. Juhász Péter, az Együtt azóta már lemondott belvárosi képviselője akkor azt mondta, hogy az V. kerületben „maffiarendszer állt fel”, sorban adnak el ingatlanokat nyomott áron, és Szentgyörgyvölgyi Péter polgármester is így jutott lakásához.

Arra is kitért, hogy egyes üzlethelyiségeket jóval a piaci ár alatt adtak el, és a kerület körülbelül 150 milliárd forintos ingatlanvagyona mára mintegy 50 milliárddal csökkent.

Juhász Péter nem tágít, többször hangsúlyozta, hogy "bebörtönözné" a fideszes politikusokat Fotó: Szabó Gábor - Origo

Akkor elmondta azt is, hogy Rogán Antal volt belvárosi polgármesternek, fideszes országgyűlési frakcióvezetőnek félmilliárd forint értékű ingatlanvagyona van. Hozzátette: a vagyonnyilatkozatában „hazudik”, és lehetetlen, hogy ez a vagyon kijöjjön a fizetéséből.

Rogán Antal akkor azt mondta, hogy az elmúlt években az V. kerületi önkormányzat minden vagyonpolitikai döntése jogszerű volt.

155 gyanús ingatlanról beszélnek

Az eddigi információk szerint 2008 és 2013 között 277 üzlethelyiséget és pincehelyiséget értékesített az V. kerületi önkormányzat. Ebből 155-öt 30 százalékos kedvezménnyel adott el. Ezt azzal indokolták, hogy előtte a vásárlók bérelték az érintett helyiségeket, és az évről évre emelkedő bérleti díjakat megfizették.