Rémálom az AirAsia X járatán

Air Asia X Airbus A330-300
Vágólapra másolva!
Kisebb technikai problémával indult, aztán sokaknak emlékezetes maradt a repülés Sydneyből Kuala Lumpurba.
Vágólapra másolva!

Nehéz órákat éltek át azok az utasok, akik kedden az AirAsia X légitársaság Sydney-Kuala Lumpur járatára váltottak jegyet. Nem sokkal a felszállás után ugyanis a pilóták a navigációs rendszer kijelzőjének meghibásodása miatt úgy döntöttek, nem repülnek tovább a malajziai fővárosba.

Kezdődtek a megpróbáltatások

Az időjárási viszonyok miatt a személyzet úgy döntött, hogy nem térnek vissza Sydneybe, hanem Melbourne-ben teszik le a gépet – írja az Aviation Herald. Az egyik utas a 9 Newsnak elmondta, hogy az első alkalommal a repülőnek nem sikerült leszállnia. Átstartolt, és tett egy kört Melbourne felett. Közben nagy légörvények voltak, sokan rosszul lettek, és hánytak is.

Az AirAsia X járatának útvonala Sydney-ből Melbourne-be Forrás: FlightAware.com

Amikor a repülő az indulás után 85 perccel leszállt, megkezdődött a gép átvizsgálása, az utasok azonban nem hagyhatták el a fedélzetet. Ráadásul a pilóta lekapcsolta a légkondicionálást, így a kabinban egyre melegebb lett. Egyre többen rosszul lettek, de kérésük ellenére sem engedték őket leszállni.

Négy óra a betonon

A gép végül körülbelül négy óra múlva indult útnak Kuala Lumpur felé. A Malajziai Polgári Légügyi Hatóság közleménye szerint a probléma a navigációs rendszer kijelzőjével volt. Az AirAsia X szóvivője hangsúlyozta, hogy a kitérő elővigyázatosságból történt, és nem kényszerleszállás volt.

Képünk illusztráció Forrás: Flickr/calflier001