Vágólapra másolva!
Kiss Csaba sem tudja, miért kell távoznia a Miskolci Nemzeti Színház éléről, a polgármester belső feszültségekre hivatkozott.
Vágólapra másolva!

Váratlanul érte a felmentésről szóló hír a Miskolci Nemzeti Színház igazgatóját: Kiss Csaba értetlenül áll Kriza Ákos miskolci polgármester döntése előtt, már csak azért is, mert színháza évente 600 előadással, 134 ezer eladott jeggyel büszkélkedhet.

Belső feszültségek?

A színházi vezetőt kedden délelőtt hívatta be magához Kriza Ákos, aki bejelentette Kiss Csaba felmentését. A polgármester ezt azzal magyarázta, hogy a színház működését belső feszültségek veszélyeztetik, a következő évadot pedig csak így tartja megmenthetőnek.

Ez csak természetes

A belső feszültségek természetesek, különösen, ha azt nézzük, hogy milyen átalakulások történtek. Megszűnt a régi művészeti tanács, színészek távoznak és újak érkeznek, de ettől még nincs veszélyben az új évad - mondta az InfoRádiónak a távozó színház igazgató, hangsúlyozva, gazdálkodásuk is kiegyensúlyozottnak számít.

Majd a közgyűlés után

Kiss Csaba felmentéséről a szerdán délután ötkor kezdődő közgyűlésen döntenek, amire az igazgatót állítása szerint meg sem hívták. Az Origo kereste a döntéssel kapcsolatban Kriza Ákost, de a polgármester nem volt elérhető, sajtóreferense közleményben ígért választ - a közgyűlés lezárása után.