Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Még nem használhatja a medencéjét Szijjártó Péter

Szijjártó Péter
Budapest, 2015. január 30. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter interjút ad a Magyar Távirati Irodának dolgozószobájában 2015. január 29-én. MTI Fotó: Bruzák Noémi
Vágólapra másolva!
Korábbi terveivel ellentétben Szijjártó Péter még mindig nem költözött be dunakeszi házába. A külgazdasági és külügyminiszter 167 millió forintért vette az ingatlant, de egyelőre nem volt ideje birtokba venni. 
Vágólapra másolva!

Még nem úszkálhat dunakeszi házának medencéjében Szijjártó Péter. A tárcavezető az Indexnek adott interjúban vallotta be, hogy egyelőre nem volt ideje beköltözni a 167 milliós ingatlanba.

Szijjártó Péternek nincs ideje költözni Forrás: MTI/Bruzák Noémi

„Már lassan költözhetnénk, egy dologból azonban nagyon kevés van nekem, ez a szabadidő. A saját életem menedzselésére nagyon kevés idő jut, de megpróbálok jól gazdálkodni a szabadidőmmel is, és most már minél előbb szeretnénk beköltözni” – nyilatkozta.

Reprezentációra is használja

A miniszter korábban még arról beszélt, hogy feleségével és két gyermekével már az új házban ünnepelhetik a karácsonyt.

Szijjártó Péter továbbra is fenntartja, azért esett választása a háromszintes épületre, mert reprezentációs célokra is szeretné használni. Mint fogalmazott, szlovák kollégáját biztosan meghívja majd az otthonába, de az izraeli pénzügyminiszter is a saját házában fogadta, amikor nála járt.

Szijjártó Péter új háza Dunakeszin reprezentációra is alkalmas lesz Forrás: Origo

A dunakeszi ház 750 négyzetméteres, két szauna, medence, három fürdőszoba, hét szoba van benne, de a felújítás után két újabb fürdőt építenek hozzá. Ha a medencét és a szaunát is fűtik, akkor a rezsi valószínűleg 150-200 ezer forint körül lesz a téli időszakban.

Vagyonosodási vizsgálatot kértek

A ház megvásárlása tavaly hatalmas botrányt okozott. Korábban az Együtt–PM és a Demokratikus Koalíció is vagyonosodási vizsgálatot kezdeményezett a frissen kinevezett külgazdasági és külügyminiszter ingatlanvásárlása kapcsán.

Szülei adtak 79 milliót

Szijjártó Péter azt állította, saját megtakarításaiból 68 millió forintot költött a házra, 10 milliót a felesége, 10 milliót pedig a neje szülei adtak. A miniszter szülei segítettek a legtöbbet: ők 79 millió forinttal járultak hozzá az új házhoz, ebből 45 milliót kölcsönként, 34 milliót pedig ajándékba adtak fiuknak és családjának.

A külügyminiszter most is Dunakeszin lakik, de egy jóval szerényebb, 140 négyzetméteres családi házban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről