Ezt tudják Magyarország legjobb fejlesztői

Az abszolút győztes a Mistory lett
Vágólapra másolva!
A Microsoft idén is megrendezte a fiatal fejlesztők versenyét, az Imagine Cupot. 2015-ben az innováció kategóriában indult Mistory és a játék kategóriában legjobb helyezést elért Ecorobot képviselhetik Magyarországot a regionális döntőben.
Vágólapra másolva!

Magyarország legjobb hat, fiatalokból álló alkalmazásfejlesztői csapata mérkőzött meg egymással hétfőn a Microsoft Imagine Cup magyarországi döntőjében. A fejlesztők komoly segítséget kaptak ahhoz a felkészülés során, hogy ötletükből vállalkozást indítsanak.

Mistory és Ecorobot

A magyar verseny abszolút győztese, az innováció kategóriában indult Mistory. Ők, és a játék kategóriában legjobb helyezést elért Ecorobot képviselhetik Magyarországot a regionális döntőben. A régióból kikerülő hat legjobb csapat pedig július végén az Egyesült Államokban vehet részt a Microsoft globális megmérettetésén.

Imagine Cup Academy

A hazai döntő résztvevői sikerrel végezték el a Microsoft Imagine Cup Academy-t, a világ egyik legnagyobb technológiai versenyének hazai képzését, amely során a csapatok támogatást kaptak ötletük megvalósításához, továbbfejlesztéséhez és piaci bevezetéséhez.

A képzésen résztvevő 15 csapatot idén minden eddiginél több, összesen 44 jelentkező csapatból választották ki a technológiai szektor, a startup világ és a Microsoft hazai szakemberei.

Végiggondolt, piacképes

„A nyertes Mistory csapat azzal hívta fel leginkább magára a zsűri figyelmét, hogy ötletük végiggondolt, piacképes, előadásmódjuk pedig profi volt. Fellépésükön érződött, hogy részt vettek az Microsoft Imagine Cup Academy-n és használták az ott tanultakat” – mondta Oszkó Péter, a zsűri tagja.

Magasan van a léc

„Sokat köszönhetünk a Microsoft Imagine Cup Academy-nek, hogy felkészített minket a seattle-i elvárásokra” – mondta el Musicz Péter, a Mistory vezetője. „Reméljük, hogy legalább olyan jó eredményt érünk el a döntők során, mint a TEP. Magasan van a léc.”

A Microsoft által szervezett globális technológiai verseny tavalyi döntője magyar szempontból bombasikerrel zárult: a szegedi TEP csapat mozgásra serkentő ötletével egy tízezer dolláros díjat és egy húszezer eurós különdíjat is elhozott a 2014-es világdöntőről. A TEP fejlesztői befektetőt is találtak a vállalkozásukhoz. Ez minden idők legnagyobb magyar Microsoft Imagine Cup sikere volt.

Felhő, kollaboráció

Az idei versenyre jelentkezők között volt olyan csapat, amely azon dolgozik, miként válthatja ki az okostelefon az otthoni digitális eszközök vezérlőit, mint például a vezeték nélküli egeret. Nagy fantázia van az egyik csapat speciális képstabilizátor ötletében is, amely jobb minőségű videófelvételeket segítene készíteni emberek millióinak. A ClipCloud csapat felhőalapú kollaborációs alkalmazásával elnyerte a Microsoft különdíját, mivel az innovatív ötletük arra a felhő-technológiára épül, ami a következő években meghatározza az informatika világát.

A tehetség a legfontosabb erőforrás

„A Microsoft a tehetségre, a kreativitásra Magyarország egyik legfontosabb erőforrásaként tekint. Az idei képzési szakasz bebizonyította, hogy a magyar fejlesztők a globális színtéren is életképes ötletekben dúskálnak. A döntő során mi is sokat tanultunk tőlük, és azon leszünk, hogy a résztvevők közül minél több magyar fejlesztőt segítsünk ötletei megvalósításában” – mondta Szávuly Krisztián, a a Microsoft fejlesztési- és platform üzletág igazgatója.